Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hein Voss (Re-5) te gast in Het Leerhuis

"De mode-industrie kan de waarde van een duurzame wereld laten zien"

Op woensdag 27 maart komt Hein Voss naar Ermelo. Voss is ondernemer in de handel in mode en oprichter/directeur van het kledingmerk RE-5. Als sociaal ondernemer is hij voorvechter van een duurzame kledingbranche en geeft daarbij aandacht aan zowel de mens als het milieu. Hij vertelt hierover in de Immanuëlkerk, op uitnodiging van het Leerhuis.

Kledingmerk
"Re-5 is misschien wel het aller-eerlijkste kledingmerk van Nederland, alles moet kloppen", volgens Voss. Van het katoen, tot het prijskaartje en de knopen. Ook maakt Re-5 kleding die je het hele jaar door kan dragen, zodat je minder kleding nodig hebt. Je moet het kledingstuk ook altijd kunnen combineren met een denim, wat immers het meest verkochte kledingstuk is.

Eerlijk en milieuvriendelijk
De volledige kledinglijn van Re-5 wordt gemaakt van biologisch katoen met het GOTS én Max Havelaar keurmerk. Fair trade en ecologisch verantwoorde kleding. Hein Voss: "Er wordt heel veel bio-katoen gemengd met gewone katoen, dan klopt het niet helemaal meer. Neem de 'gewone' katoen, daar spuiten we zoveel schadelijke stoffen op, dat is echt niet normaal. En dan denken we dat de katoen die we op onze huid dragen, goed is".

Voor meer informatie:

Het Leerhuis, Immanuelkerk (Stationsstraat 13 in Ermelo), 0341 564513, www.leerhuisermelo.nl

Publicatiedatum: