Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kip krijgt gps-systeem om er zeker van te zijn dat ze gezond en biologisch is

De Chinese verzekeringsmaatschappij ZhongAn Online heeft volgens de Wall Street Journal een nieuw gps-systeem voor pluimvee ontwikkeld, genaamd GoGo Chicken. Het systeem wordt rond de poot van het dier geplaatst. Sensoren geven informatie over de omgeving van de kip, wat ze eet en hoeveel beweging ze krijgt. 

ZhongAn noemt het product 'blockchainteelt' omdat gebruik gemaakt wordt van real-time verslaggeving om de gegevens van de kippen te volgen. De informatie van GoGo Chicken is voor consumtenen te volgen via een app. 

Het systeem heeft als doel om de voedingsveiligheid te garanderen. Mocht zich op dit gebied een probleem voordoen dan kan het systeem de bron ervan vinden. ZhongnAn heeft ook een eigen doel met de technologie. Als verzekeringsmaatschappij die de landbouwsector dekt, wil 't bedrijf z'n eigen risico en aansprakelijkheid verlagen door deze gegevens te verzamelen. 

Volgens een rapport dragen 100.000 kippen het systeem al. ZhongAn zegt dat het systeem op 2.500 bedrijven in China in 2020 ge├»ntroduceerd wordt. Hetzelfde rapport meldt dat het bedrijf werkt aan het ontwikkelen van gezichtsherkenning van kippen zodat consumenten er zeker van kunnen zijn dat ze dezelfde kip krijgen die ze uitgezocht hebben. 

Binnenkort zal de consument dus z'n eigen rond rennende bio-kip kunnen uitkiezen.

Bron: mashable.com 

Publicatiedatum: