Markten lopen warm voor biologische hete pepers

Biologische chiliproducten uit Mexico hebben een flinke voorraad.

"De voorraden zijn goed", zegt Aaron Brookes van Jacobs Farm Del Cabo in Pescadero (Californië). Jacobs Farm Del Cabo teelt verschillende soorten pepers, van heet tot zoet. "We zijn ons winterseizoen begonnen met Jalapeños, Padrons, Shishitos en enkele nieuwe hete variëteiten", aldus Brookes.

Dit leidt tot een nieuw product dat onlangs geïntroduceerd is: de Cabo Diablo Hot Pepper Medley. "We telen ongeveer vijftien soorten hete pepers en deze mix zal altijd vijf of zes verschillende variëteiten bevatten", zegt Brookes, die het unieke karakter van het product benadrukt. "Paprika's zijn een groeiende categorie, met name de biologische."

Uitbreidingsplannen
De interesse in pepers is zo sterk toegenomen dat Jacobs Farm Del Cabo zijn areaal aan pepers heeft vergroot en van plan is om dat volgend jaar weer te doen. "De vraag naar hete pepers op de markten in de VS neemt steeds meer toe, met name aan de westkust en in het zuidwesten", zegt Brookes. "Dat heeft te maken met een heleboel factoren, maar met name met de groeiende invloed van jongere, opkomende markten met een aantrekkingskracht tot warm, pittig en verantwoord geteeld voedsel."

"We zijn toegewijd aan het leveren van unieke, gedifferentieerde productverhalen", zegt Brookes. "De Cabo Diablo is hier een goed voorbeeld van. De markt reageert, de prijzen zijn sterk en we kijken uit naar verdere uitbreiding."

Voor meer informatie: 
Aaron Brookes
Jacobs Farm/Del Cabo
Tel: +1 (831) 332-1136
aaron.brookes@delcabo.com 
www.jacobsfarmdelcabo.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven