31 januari van 13 tot 17 uur

Koplopersymposium '2019 'van bodem tot bord' - korte voedselketens

Als start in het nieuwe jaar worden geïnteresseerden uitgenodigd voor een uniek Koplopersymposium. 12 Koplopers in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen presenteren hun aanbod van duurzame streekproducten en andere duurzame resultaten van het Koploperproject. Na bijna een jaar intensieve samenwerking in de voedselketen, is er een keur aan pure streekproducten tot leven gebracht. Als deelnemer krijg je een proeverij aangeboden, je doet mee aan de productkeuring en maakt deel uit van de marktplaats van vraag en aanbod.

De volgende Koplopers weerspiegelen de oerkracht van de regio: Marne Mosterd, Natuurwinkels Emmen en Winschoten, PuurIdee Marketing en Communicatie, Bakkerij John Meinds, Bioboerderij Landleven, De Graanrepubliek, Wedeka sociale werkvoorziening, Woonzorgcentrum De Blanckenborg, Molenbedrijf Mulder Pot, Distilleerderij Hooghoudt BV, Restaurant 't Backhuys en de Rabobank Zuid en Oost Groningen.

Als locatie voor het symposium is gekozen voor Locloods 1877, de horecalocatie van De Graanrepubliek op het adres Oude Zijl 1 in Bad Nieuweschans, zo'n 30 minuten van de stad Groningen aan de Duitse grens. Op deze bijzondere plek brengen de Koplopers de Graanrepubliek tot leven met pure, eerlijke en lokale producten. De locatie is het centrum van de Graanrepubliek 2.0 waar een zestal ondernemers er een mouterij, een brouwerij, een bakkerij en een pastamakerij runnen. Er is ook een proeflokaal gevestigd. Je kunt er gemakkelijk met de trein komen, proeven van de producten, een klokje drinken en een rondleiding doen. De toegang is GRATIS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie:

www.koploperproject-groningen.nl 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven