Lidl Spanje per 1 januari 'plasticvrij'

De Spaanse winkels van de Duitse supermarktketen Lidl zijn vanaf 1 januari 2019 plasticvrij. Ze bieden geen plastic tasjes meer aan om de boodschappen te vervoeren, meldt Spanje Vandaag op haar website. Alle, meer dan 550 winkels in Spanje, bieden alleen nog herbruikbare tassen van papier en rafia (synthetische textielvezels) aan. Lidl is daarmee de eerste supermarkt in Spanje waar men bij de kassa geen plastic boodschappentassen meer zal vinden.

Het elimineren van de plastic tassen en zakjes om de boodschappen in te vervoeren, vormt onderdeel van een plan om voor 2025 al het plastic dat gebruikt wordt bij de Lidl of te vervangen voor andere milieuvriendelijke materialen of 100% gerecycled te laten zijn.

Papier en vezels
Nu de plastic boodschappentasjes niet meer te vinden zullen zijn in de Lidl winkels, zijn er goede alternatieven gekomen. In 2010 introduceerde de Lidl al de rafia (synthetische vezels) tassen (blauw) die hergebruikt kunnen worden en in september 2017 introduceerde de Lidl de papieren tassen (bruin) als duurzame oplossing. De papieren tassen zijn er in twee maten en hebben prijzen van 0,07 cent en 0,15 cent.

Bron: Spanje vandaag


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven