Nieuw afwasmiddel perst alles uit sinaasappelafval

Sinaasappelsapje geperst in de supermarkt? De schillen die achterblijven bevatten bruikbare grondstoffen. Het in 2013 opgerichte was- en reinigingsmerk Seepje hergebruikt het afval van supermarktketen Albert Heijn in een nieuw product. Ze winnen een etherische olie uit de schillen, dat als natuurlijk parfum en poetskrachtversterker dient voor hun afwasmiddel ‘Vers geperste sinaasappel geur’, dat vandaag gelanceerd wordt. 

30.000 kg schillen gered
De sinaasappelschillen die achterblijven in de supermarkt van Albert Heijn worden normaal gesproken ingezet ten behoeve van biobrandstof. Zonde, vinden de twee jonge ondernemers Jasper en Melvin uit Den Haag. Door middel van een destillatieproces halen zij de grondstof limoneen uit de schillen. Met de eerste productieronde heeft Seepje 30.000 kilogram schillen een tweede leven gegeven. 

Binnen twee dagen na het persen moeten de schillen al in de ketel van de destillateur zitten. Zo kan het proces volledig natuurlijk uitgevoerd worden. Middels stoom wordt daar de olie van de schillen geëxtraheerd. Deze olie wordt vervolgens vermengd met de andere, natuurlijke ingrediënten van het afwasmiddel. Daarna gaan de schillen weer de afvalstroom van Albert Heijn in.

"Zelf sinaasappelsap tappen in onze winkels is razend populair onder onze klanten. Die sinaasappelschillen krijgen nu een tweede leven. Deze exclusieve samenwerking met Seepje past bij onze initiatieven om verspilling te verminderen en duurzame productie te bevorderen", aldus Henk van Harn, verantwoordelijk voor het houdbaar en non-food assortiment bij Albert Heijn.

Medeoprichter van Seepje, Jasper Gabriëlse (foto rechts): "We zijn er samen in geslaagd om dit afval razendsnel om te zetten in een mooie, natuurlijke grondstof. Zo kan de consument na het persen van een sapje nóg een keer van de sinaasappel genieten. Dit keer van de schil tijdens het boenen van de afwas". Het nieuwe afwasmiddel van Seepje is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Voor meer informatie:
Jasper Gabriëlse
Seepje
Mercuriusweg 62
2516 AW Den Haag 
jasper@seepje.nl 
www.seepje.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven