"Bio is nu breed gevestigd en een groeisegment"

Daniel Bärtschi verlaat Bio Suisse

Na acht jaar aan de top van de Zwitserse branchevereniging voor biologische landbouwers stopt de 50-jarige agronoom Daniel Bärtschi als directeur van Bio Suisse. Hij gaat verder als zelfstandige. Bio Suisse is in de acht jaar onder de operatieve leiding van Daniel Bärtschi flink gegroeid: het aantal 'Knospe-bedrijven' is continu toegenomen naar inmiddels 6.423.

Tegelijkertijd steeg de omzet met bio-levensmiddelen naar een recordwaarde van 2,7 miljard Zwitserse frank en deze heeft tegenwoordig een marktaandeel bereikt van 9 procent. "Bio is uit de niche gegroeid, breed gevestigd en een groeisegment binnen de levensmiddelenhandel", zegt Daniel. Voor hem is dit het ideale moment om het stuur over te dragen. Zijn inzet voor 'bio-land' Zwitserland zal Daniel in een andere rol voortzetten.

Adviseur en coach

Daniel Bärtschi zal verder gaan als zelfstandig adviseur en zal daarbij gebruikmaken van zijn jarenlange leidinggevende ervaring in de meest uiteenlopende functies. Zijn kerngebieden worden advisering en coaching van leidinggevenden, interim-management en organisatieontwikkeling. Vooral voor klanten met engagement voor duurzaamheid.

Bron:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.