Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

G-Star gebruikt bio-katoen voor 'meest duurzame jeans ooit'

G-Star lanceert voor zijn lente/zomercollectie 2018 'de meest duurzame jeans ooit' volgens het bedrijf. Samen met zijn leveranciers analyseerde het jeansbedrijf ieder onderdeel binnen het productieproces en onderzocht het hoe de milieu-impact te minimaliseren.

G-Star gebruikt voor de Elwood RFTPi alleen biologisch katoen. Dit katoen is geteeld zonder gebruik van synthetische bemesting en giftige pesticiden, waardoor er geen schade aan de grond wordt toegebracht en daardoor het ecosysteem wordt ondersteund. Alle andere componenten die niet gunstig waren voor eenvoudige recycling zijn weggelaten. Zo heeft het bedrijf ervoor gekozen geen rivets en ritsen te gebruiken, maar metalen knopen met een eco-finish. Ook alle labels en kartonnen verpakkingen zijn verantwoord geproduceerd.

"We zijn enorm trots dat we samen met onze partners G-Star en DyStar de duurzaamste denimstof ooit gemaakt bij Artistic Milliners hebben kunnen ontwikkelen. Samen hebben we gepionierd en een radicaal nieuwe verfmethode ontwikkeld, zonder zout en zonder waterverspilling. We hebben dit proces Crystal Clear genoemd. Dit is misschien wel de meest radicale aanpassing van het indigo-verfproces sinds de industrialisatie van het proces. En de formule staat misschien nog in de kinderschoenen, maar we hebben goede hoop dat het binnen afzienbare tijd massaal wordt overgenomen in de denimindustrie, aangezien deze methode ongekend veelbelovend is op het gebied van milieu en waterbesparing."

De G-Star Elwood RFTPi jeans en het D-Staq RFTPi denim jacket zijn vanaf 15 februari verkrijgbaar in de winkel en online, voor zowel dames als heren.

Klik hier voor het gehele artikel

Bron: Fashion United
Publicatiedatum: