Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
My Little Plastic Footprint

App helpt in spelvorm plasticgebruik te verlagen

De app My Little Plastic Footprint heeft haar soft launch beleefd. Dit gebeurde tijdens de allereerste Ocean Summit van de dertiende editie van de Volvo Ocean Race, die dit jaar start in het Spaanse Alicante. Met deze app kan iedereen, waar ook ter wereld, zijn of haar plastic footprint verminderen en meer kennis opdoen over de plastic soep in de oceaan.

De plastic soep groeit en iedereen is daar verantwoordelijk voor; zowel burgers als bedrijven en regeringen. Van al het plastic dat we gebruiken, gooien we veertig procent binnen twintig minuten weg. Daarvan komt 3 procent uiteindelijk in het water terecht. 

Met My Little Plastic Footprint bieden de ontwikkelaars een interactief platform waarmee je zelf iets kunt doen aan de plastic soep in zee. Zo kun je het probleem ontdekken en je kennis testen in een quiz. Daarnaast kun je je eigen 'footprint' verkleinen door beloftes te doen en die te delen met je contacten op social media. Bijvoorbeeld: Ik gebruik geen rietjes meer; ik neem geen plastic tassen meer aan in de winkel. De app begint met maar liefst zestig van dit soort 'pledges' of beloftes en dat worden er straks nog veel meer, En hoe kleiner je plastic footprint wordt, hoe groter je kans om vervolgens uitgeroepen te worden tot 'Ocean Champion'.

In de derde sectie van de app, kun je je laten inspireren door beroemdheden die zich inzetten tegen plasticvervuiling, de zogeheten Ocean Heroes. Wie dat zijn, kun je ontdekken door de app te downloaden of door naar mylittleplasticfootprint.org te gaan. Een klein tipje van de sluier: ook Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe krijgt die eer toebedeeld. 

Voor meer informatie: www.mylittleplasticfootprint.org
Publicatiedatum: