Volgens Amerikaans consultancybureau

Wereldwijde markt voor bio-katoen in 2025 ruim $14 mld

De markt voor duurzaam textiel is in 2025 goed voor ruim 93 miljard dollar: dat komt in de praktijk neer op een jaarlijkse waardestijging van ruim 12 procent. De prognose komt van het Amerikaanse consultancybureau Grand View Research. Onder de groep duurzame textielvezels schaart het bureau vezels van hout, bamboe, hout, papier en biologisch katoen.

Grand View Research voorspelt dat biologisch katoen rond 2025 een omzet van ruim 14 miljard dollar genereert. Opkomende landen als China en India zullen waarschijnlijk voor het grootste deel bijdragen aan deze verwachte groei. Zeker nu de druk op het verminderen van de milieu-impact en het verbeteren van werkomstandigheden van katoenplukkers toeneemt.Aan de vraagkant vertegenwoordigde de markt voor duurzame textielvezels in 2016 een volume van 9.570.000 ton. Tot aan 2025 stijgt deze vraag volgens het bureau jaarlijks zo'n 7,3 procent.

Bron: Grand View Research

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.