Van 27 t/m 2 juli

Duurzaam textiel in Amsterdamse Pulp Fabrics Pop-Up Shop

Van dinsdag 27 juni tot en met zondag 2 juli 2017 organiseert Pulp Fabrics een duurzame modematerialen Pop-Up Shop in zijn atelier op Beethovenstraat 18-20 in Amsterdam. Herwonnen materialen vanuit Nederland en nieuwe duurzame materialen van Ecological Textiles worden per meter aangeboden. Voorbeelden van beschikbare materialen zijn: Tencel, hemp, wol, biologisch katoen, natuurlijk geverfde materialen, herwonnen Ecco Leather en interieurtextiel.

Pulp Fabrics is een mode- en stoffenproject van modeontwerper Natalie de Koning en Holly Syrett van GW Agency. Binnen Pulp Fabrics verkopen de duo duurzame mode materialen en 'DIY-design packs' die mensen aanmoedigen om hun eigen kleding te maken. Daarnaast werken ze in opdracht, bijvoorbeeld aan (upcycling) ontwerpprojecten en doceren zij 'fashion-forward' upcycling seminars. Ze zijn ook voortdurend op de jacht op stoffen die herwonnen kunnen worden. Het doel
van Pulp Fabrics is om de textiel-afvalberg in Nederland te verkleinen en de beschikbaarheid van mooie en duurzame stofopties te vergroten.

Hoewel de interesse naar duurzame mode toeneemt, blijkt het nog steeds moeilijk om duurzame materialen te kopen, zeker per meter. De Pulp Fabrics Pop-Up Shop hoopt hier verandering in te brengen en een terugkerend evenement te worden.

Pulp Fabrics Pop-Up Shop
Datum: dinsdag 27 juni tot zondag 2 juli 2017
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag: 11.00 tot 18.00 uur
Adres: Pulp Fabrics Atelier, Beethovenstraat 18-20, Amsterdam
Prijzen: 5-45 euro per maand

Voor meer informatie, klik hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.