Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Milieuvriendelijke schoen nog dit jaar in de winkel"

Reebok maakt biologisch afbreekbare sneaker uit maïs en bio-katoen

Reebok heeft bekend gemaakt dat het een 'plantaardige' gymp op de markt zal brengen die vervaardigd is uit bio-katoen en maïs. Het Amerikaanse sportmerk, een dochteronderneming van Adidas, lanceert het Cotton + Corn initiatief in een poging schoeisel te vervaardigen uit afbreekbare in plaats van onafbreekbare materialen.

"Helaas is het nu eenmaal zo dat de meeste schoenen op de vuilstort eindigen en daar willen we nu wat aan doen", laat Reebok-directeur Matt O’Toole weten. "Als merk willen we onze via het Cotton + Corn programma en andere initiatieven richten op duurzaamheid."


Reebok is hiervoor de samenwerking aangegaan met DuPont Tate & Lyle Vio Products dat het biologische afbreekbaar rubber Susterra propanediol produceert uit maïs. De zolen van de schoenen worden van dit rubber gemaakt en de rest van de schoen zal uit bio-katoen worden vervaardigd.

"Dit is voor ons pas de eerste stap", vertelt Bill McInnis van Reebok. "Het Cotton + Corn programma heeft echter betrekking op alle drie de fases van de levenscyclus van het product. Ten eerste maken we gebruik van organische, hernieuwbare grondstoffen, in plaats materialen op aardoliebasis. Ten tweede willen een product op de markt brengen zonder dat onze klanten concessies hoeven te doen aan stijl en comfort. Tot slot voelen we ons verantwoordelijk voor wat er met de schoenen gebeurt nadat de consument ze weggooit. We richten ons dan ook op plantaardige grondstoffen die biologisch afbreekbaar zijn."

De nieuwe sneakers zullen later dit jaar op markt verschijnen.

Bron: BT
Publicatiedatum: