Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw online platform brengt biologische lifestyle in kaart

Tholen – Op de pas gelanceerde website Vegans & Veggiez kunnen veganisten, vegetariërs en iedereen die zich bezighoudt met een bewuste levensstijl volop inspiratie opdoen. "We misten een gebruiksvriendelijk totaaloverzicht van horecabedrijven met veganistische of vegetarische gerechten op de kaart en waar met pure ingrediënten wordt gewerkt", verklaart oprichtster Ellen. De eerste 100 adressen staan nu online.



Het idee voor deze website heeft alles te maken met het bewustwordingsproces dat Ellen zelf doormaakte. "Vanwege vage gezondheidsklachten veranderde mijn lifestyle een paar jaar geleden al ingrijpend door een suikervrij dieet", aldus Ellen. Die omslag wakkerde bij haar een nieuw soort bewustzijn aan, waarbij het belang van gezonde voeding steeds meer op de voorgrond kwam te staan. "Daar ging ik steeds een stukje verder in. Thuis lukt dat nog wel prima, maar buiten de deur is dat vaak zoeken. In navolging van de vele blogs die zo nu en dan, maar nooit structureel, een horecagelegenheid uitlichten, zag ik het als een uitgelezen kans om daarvoor een volwaardig online platform op te zetten."
 
Op de website staat gemak voorop. Gebruikers kunnen filteren op provincie, speciale eetvoorkeuren (vegetarisch, veganistisch, biologisch en bijvoorbeeld lactose- of suikervrij), services (kindvriendelijk, met of zonder terras), type gerecht (ontbijt, lunch, diner, borrel, koffie, smoothies, take away) of een combinatie daarvan. Ook is het mogelijk om de hotspots op de kaart te selecteren, favorieten te markeren en recensies te plaatsen.

Van de adressen die zich aanmelden via de website wordt een selectie gemaakt. Daarbij wordt vooral gelet op de menukaart, de recensies en de algehele uitstraling van het etablissement. "Het leuke vind ik persoonlijk de nog onontdekte tentjes die ik tegenkom en we hiermee een podium kunnen bieden. Wij hebben het voorwerk al gedaan", besluit Ellen. Adressen kunnen zich gratis aanmelden via de website.

Voor meer informatie:
Vegans & Veggiez
hallo@vegansveggiez.com
www.vegansveggiez.com