Ons Kipkarretje verkoopt biologische kipsnacks op markten:
"Eerste 100% biologische, glutenvrije en lactosevrije snack in Nederland"
Ons Kipkarretje.
"Wij zijn zelf zoveel mogelijk biologisch gaan eten omdat we het beu zijn allerlei lichaamsvreemde en gevaarlijke stoffen via ons voedsel binnen te krijgen", licht John zijn keuze voor biologisch toe. "Sinds enkele jaren bereidden we al een kipsnack genaamd 'kipkrokantje', maar de marinade werd destijds met ei bereid en de kip was niet biologisch. We houden van lekker eten, maar dierenwelzijn is voor ons minstens zo belangrijk. Toen we zagen hoe de polderhoenders leven gaf dat ons direct een goed gevoel. We hebben daarom besloten dit type biologisch kippenvlees af te nemen." De verwerking van de kippen vindt plaats bij Scheria.
De polderhoenderen scharrelen rond.
De bijproducten die nodig zijn voor het maken van snacks, zoals het gebruikelijke laagje paneermeel, maakt dat mensen met lactose- of glutenintolerantie de snacks normaliter niet kunnen nuttigen. De ondernemers hebben daar iets op gevonden. "Wij willen graag dat onze snack door iedereen gegeten kan worden. Zo is het bestanddeel van eieren vervangen voor helioflor; een bindmiddel op basis van zonnebloemmeel. Ook het reguliere biologische paneermeel voor de coating is vervangen door een glutenvrij alternatief."
De kipkrokantjes.
De snack, die de ondernemers ter plaatse marineren en paneren, wordt gefrituurd in biologische zonnebloemolie. De zojuist geïntroduceerde kippenpoten van dezelfde Polderhoen, kruiden en grillen zij eveneens zelf. De kruiden, olie, paneer, mayonaise, agave en basissaus neemt het bedrijf af van de firma Hoogpak. En de bijbehorende sauzen bij de kipkrokantjes komen tot stand door middel van een menging van mayonaise, basissaus en agavesiroop.
Voor meer informatie:
John Harder
Ons Kipkarretje v.o.f.
info@onskipkarretje.com
www.onskipkarretje.com