Feestelijke opening nieuwe bewaarschuur Franje Onions

Tholen - Vrijdag 16 december was het dan zover. Na maanden hard gewerkt te hebben om alles spic en span in orde te krijgen vond de officiële opening plaats van de uitbreiding bij Franje Onions in Gawege. De gerealiseerde uitbreiding bestaat uit een nieuwe bewaarloods met een capaciteit van 2000 ton uien. Voordeel van deze uitbreiding is dat er flexibeler omgegaan kan worden met vraag vanuit de markt. Ongeveer 200 genodigden maakten van de gelegenheid gebruik de broers Jan en André Franje met hun echtgenoten te feliciteren met deze mijlpaal.


Jan en Andre Franje

Met trots noemde Jan Franje dat Franje Onions het eerste uienbedrijf was dat bio-uien verhandelde en verwerkte. Wel vroeg jan zich tijdens de openingstoespraak af of ze er wel goed aan hebben gedaan om te investeren, nu de discussie rond MH zich toespitst op een eventueel verbod van dit middel. "Het zal een ramp zijn voor de sector als dit doorgaat".


Henk Verheuvel

Henk Verheuvel van Accon AVM benoemde de ontwikkeling van het bedrijf in de afgelopen jaren. Ook na de brand in 1999 schroomde Franje Onions niet om te investeren. Zo somde Henk op dat in 2011 al een moderniseringsronde werd gerealiseerd, dat Jan Franje de logistieke routing in het bedrijf erg belangrijk vindt en dat duurzaamheid beleid is binnen het bedrijf.De afgelopen jaren heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn en een luchtzuiveringsinstallatie. Ook als het gaat om MVO gaat Franje Onions haar verantwoordelijkheid niet uit de weg. Zo is het dak van het bedrijfspand voorzien van zonnepanelen en sponsort het bedrijf de plaatselijke voetbalvereniging.De officiële openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Joannes de Bat en burgemeester Piet Zoon, samen met de broers Franje. Na het officiële gedeelte was er de mogelijkheid voor een rondleiding, stands van leveranciers te bezoeken en relaties te ontmoeten.

Klik hier voor de fotoreportage

Artikel en foto's: Andries Gunter
Bron: www.agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.