Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yumeko introduceert de Responsible Down Standard

Vanaf augustus 2016 biedt Yumeko als eerste merk in Nederland dekbedden en kussens aan met het label van de Responsible Down Standard (RDS). De Responsible Down Standard garandeert het welzijn van ganzen en eenden die het dons en de veren leveren van veel producten: dekbedden, kussens en slaapzakken.

Het keurmerk houdt in dat ieder veertje en donsje traceerbaar is en sluit dierenmishandeling uit. Een garantie dat de eenden en ganzen goed behandeld zijn en dat er geen sprake is van dwangvoeding of levende pluk.

De Responsible down Standard is een onafhankelijke, vrijwillige wereldwijde standaard, die inhoudt dat bedrijven kunnen kiezen om hun producten te certificeren volgens RDS, zelfs als wetgeving hen dat niet verplicht te doen. Dierenwelzijn groepen, experts uit de industrie, merken en retailers hebben 3 jaar aan de RDS gewerkt. De standaard erkent de beste praktijken qua dieren welzijn en sluit bedrijven uit die in strijd daarmee handelen.

Het Amsterdamse Yumeko biedt sinds 2010 de mooiste duurzame producten voor de bad- en slaapkamer. Het merk staat voor comfort zonder concessies: pure en ecologische producten gemaakt van natuurlijke, eco- en fairtrade gecertificeerde materialen. De collectie bestaat uit onder andere zacht bedlinnen, luxe plaids, dekbedden, kussens en badgoed.

In 2010 is Yumeko gestart om mensen een duurzaam alternatief te bieden voor bed en badgoed. Yumeko kiest bijvoorbeeld voor biologisch en fairtrade katoen, met certificaat van een onafhankelijk keurmerk, zoals Fairtrade en de Global Organic Textile Standard. Een onafhankelijk keurmerk bestond tot nu nog niet voor dons terwijl dat wel nodig was. Mensen willen zeker weten dat ze niet slapen onder een dekbed waar levend geplukt dons in is verwerkt. Door de ondoorzichtigheid van de dons-keten kon dat niet gegarandeerd worden. Reden waarom Yumeko tot nu alleen eendendons aanbood. Bij eenden komt levende pluk niet voor.

De Responsible Down Standard is geïnitieerd door onder andere Viervoeters en Textile Exchange. De laatste organisatie biedt het keurmerk aan. In Nederland wordt de certificering uitgevoerd door Control Union. Yumeko werkt samen met Ducky Dons uit Ermelo dat in 2016 in Nederland als eerste en enige producent van dons die zijn dons aanbiedt onder de standaard van RDS.

Vanaf nu kan iedereen met de aankoop van een RDS-gecertificeerd dekbed, kussen of slaapzak zorgen voor het voorkomen van onnodig dierenleed.

Voor meer informatie:

Yumeko

Herengracht 418 sous
1017 BZ Amsterdam
020 7549122
[email protected]
www.yumeko.nl
Publicatiedatum: