Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WWF en Weleda België beschermen oerbossen van Europa

WWF en Weleda werken in België samen om de oerbossen van Europa te beschermen. Van 21 maart tot en met 10 april, zal Weleda per verkocht product 1 euro aan WWF schenken, om zo onze oerbossen te behouden.

Het behoud van de ongerepte natuur is erg dierbaar voor zowel WWF als voor Weleda, producent van duurzame natuurcosmetica en geneesmiddelen. Daarom zal Weleda WWF helpen bij 50% van het identificatiewerk voor 2016, goed voor een gebied van 20.000 hectare oerbossen.



In de provincies Caras-Severin en Hunedoara, in het zuidwesten van Roemenië, kan je een van de best bewaarde schatten van de Karpaten vinden: het grootste gedeelte oerbossen van deze bergketen. Zo'n landschappen zijn zeldzaam geworden in Europa, en hun waarde groeit met de dag. De bossen zijn hier verbonden met alpenweiden en natuurlijke bergrivieren, in een adem benemend mozaïek van landschappen.



Voor dit ongerepte gebied geeft Weleda zijn steun. Met het ingezamelde geld zal Weleda WWF helpen om deze twee waardevolle gebieden te identificeren. Via deze inventarisatie leert WWF de lokale planten, dieren en ecosystemen beter kennen, zodat daarna de nodige maatregelen kunnen worden genomen om ze verder te beschermen, zoals bijvoorbeeld het creëren van de ecologische corridors voor betere overlevingskans van dieren en planten.

Van 21 maart tot en met 10 april 2016 doneert Weleda per verkocht product 1 euro aan WWF. Bovendien geniet de klant zelf een korting van 1 euro per product.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: