Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereldprimeur:

Esse introduceert eerste levende probiotische skincare

Met de introductie van Esse 'Plus range' heeft het Zuid-Afrikaanse organic skincare merk Esse een wereldprimeur. Het merk heeft als enige de techniek weten te ontwikkelen om levende gezonde bacteriën toe te voegen aan huidverzorgingsproducten zonder consequenties op het gebied van houdbaarheid. Esse heeft deze complexe uitdaging met innovatieve technieken het hoofd weten te bieden en het eerste levende probiotische serum ontwikkeld. Het serum bevat een miljard levende probiotica per milliliter.



Human Microbiome Project

De ontdekkingen van het Human Microbiome Project hebben onze wetenschappelijke benadering tot nu toe op losse schroeven gezet. Zo werd er dit revolutionaire onderzoeksproject onder andere ontdekt dat wanneer we ons DNA wegen, dat wij mensen maar voor 46% uit menselijke cellen bestaan en voor 54% uit microbiële cellen. Microben spelen dus een veel belangrijkere rol dan wij tot nu toe voor mogelijk gehouden in de gezondheid van de mens en ook huid. Dit is voor Esse de aanleiding geweest voor een revolutie in huidverzorging. Door toevoeging van levende probiotica bevat de Esse Plus range de unieke eigenschap om de gevolgen van huidveroudering daadwerkelijk te vertragen.
 

Highlights binnen de Range

Het Probiotic Serum+ serum bevat meer dan een miljard levende probiotische micro-organismen per millimeter. Probiotische micro-organismen worden geactiveerd wanneer ze in contact komen met water op de huid. Eenmaal actief, helpen ze de huid om onbalans te herstellen en de barrièrefunctie te versterken voor een stevige, vollere en veerkrachtigere huid.



Het Intensity Serum+ ('botox' in een flesje) is Esse's natuurlijke oplossing voor snelle rimpelvermindering. Het hoofdingrediënt, Mafene extract komt van het eiland Réunion (ten Oosten van Madagaskar). Dit extract bevat spilanthol dat net als Botox een spierontspannend effect heeft. Dit effect duurt 24 uur, maar er treed een cumulatief effect op als het elke dag gebruikt wordt. Een duivelsklauwextract en de verstevigende werking van Kigelia zorgen ervoor dat bij regelmatig gebruik ook op lange termijn fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn.

Houdbaarheid

Het gebruik van levende probiotica in huidverzorgingsproducten was tot nu toe niet haalbaar. De meeste producten bevatten conserveringsmiddelen om bederven te voorkomen, deze zelfde toegevoegde chemische ingrediënten doden zowel slechte als goede bacteriën. Om de producten toch te kunnen conserveren maakt het merk gebruik van milde bewaarmiddelen, zachte surfactanten waarmee Esse een pH-waarde van tussen 4 en 5 kan waarborgen. Ook besteed het merk bijzondere aandacht aan het voorkomen van de vervuiling van het ecosysteem van de huid door het gebruik van synthetische toevoegingen.



Over Esse

Het Zuid-Afrikaanse Esse ontwikkelt huidverbeterende skincare producten van 100% plantaardige, pure ingrediënten zonder schadelijke toevoegingen. De wetenschappelijke ontwikkelingen van het team achter Esse zorgt ervoor dat de producten volledig biologisch afbreekbaar zijn en 100% vrij van parabenen, petrochemicaliën en synthetische geur- en kleurstoffen. Esse reageert minimaal op de markt maar gaat uit van bestaande wetenschappelijke onderzoeken en eigen bevindingen. Hierdoor blijft het merk altijd dicht bij zichzelf en onafhankelijk. Alle Esse producten zijn gecertificeerd biologisch, fairtrade, diertestvrij en 100% plantaardig oftewel veganistisch. Esse is geaccrediteerd door Vegan Society, gecertificeerd biologisch en niet op dieren getest.

Voor meer informatie: www.esseskincare.nl
Publicatiedatum: