Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zero plastics in verpakkingen LOGONA en SANTE

In mogelijk duizenden verzorgingsproducten die over de hele wereld verkocht worden, zijn minuscule korreltjes van plastic verwerkt. Als één van de eerste zijn LOGONA en SANTE gecontroleerd op microplastics in de verpakkingen. De uitkomst? Alle verpakkingen van LOGONA en SANTE zijn 100% vrij van microplastics. Hiermee steunen deze natuurcosmeticamerken de 'Plastic Soup Foundation', die een halt wil toeroepen aan de vervuiling van onze oceanen door plastic.

Plastic soep?

Wij mensen kunnen niet omgaan met plastic. We hebben er te veel toepassingen voor en we houden te veel van het gemak. Een deel van al het plastic dat geproduceerd wordt, komt met opzet of per ongeluk in het milieu terecht. En dan is plastic not so fantastic.

De steeds groter wordende hoeveelheid plastic in onze oceaan is dan ook een uit de hand lopend milieuprobleem aan het worden. Om dit probleem aan te pakken, is een wereldwijde omslag nodig. Daar het huidige systeem van de productie en consumptie van plastic niet duurzaam is, moeten we nieuwe systemen bedenken. Systemen op basis van alternatieve grondstoffen en innovatieve processen en materialen.
Wat voor effecten de plastic soep heeft op ons mensen? Dat lees je hier.

De Plastic Soup Foundation

De PSF wil dat er in de toekomst geen plastic meer in zee terechtkomt. De PSF steunt acties en zoekt internationale samenwerking om meer plastic in de oceanen te voorkomen. Meer weten over wat de PSF doet en hoe een partnerschap kan ontstaan? Klik hier.

Meedoen kan

Bij steeds meer verzorgingsproducten wordt het plastic uit de verpakkingen gehaald en vervangen door natuurlijk afbreekbare alternatieven. Consumenten worden gevraagd om verzorgingsproducten mét plastic niet meer te kopen. Natuurlijk zijn nog niet alle verzorgingsproducten vrij van plastic, maar door de Plastic Soup Foundation op deze manieren te steunen houden we onze oceanen schoon.

Daarnaast is er onlangs een waardevolle app gelanceerd: beat the microbead. Scan je met deze app de barcode van een verzorgingsproduct, dan kun je nagaan of er microplastics in de verpakkingen zitten. De app is internationaal te gebruiken. 
Publicatiedatum: