Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verplichting TRACES voor import van bio-producten uitgesteld

Het systeem TRACES (Trade Control and Expert System) zal waarschijnlijk pas vanaf 2017 verplicht gebruikt moeten worden voor de import van biologische producten.
De RVO zal voorafgaand aan de invoer van TRACES alle betrokkenen informeren. Deze informatiesessie zal georganiseerd worden na de publicatie van de benodigde wetswijziging. De publicatie van de wetswijziging wordt maart 2016 verwacht. Vanaf half 2016 vindt een testperiode plaats waarin de bio-certificaten voor invoer (CVI's) zowel op papier als via TRACES aangevraagd kunnen worden. Pas in 2017 zal TRACES verplicht worden gesteld.

Eerder was de prognose dat het gebruik van TRACES al in 2016 zou worden verplicht voor bio. De omschakeling naar TRACES kost echter meer tijd dan vooraf ingeschat.

Over TRACES

TRACES is een controle-systeem dat de traceerbaarheid van import verhoogt. TRACES is al in gebruik voor de import van dierlijke producten. Vanaf 2017 zal TRACES ook gebruikt worden voor de import van biologische producten.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum: