Congolees bezoek aan telerscoöperatie Nautilus Organic

Dinsdagmiddag 24 november bracht een handelsdelegatie van 15 personen uit Congo een bezoek aan Nautilus Organic, een coöperatie van biologische groente- en fruittelers uit Emmeloord.Het Congolese bezoek wilde graag kennismaken met de biologische primaire sector in Nederland om zich te oriënteren op zaken als teelt, kwaliteitsstandaarden, verpakkingsmogelijkheden, afzet en duurzaamheid. Nautilus Organic heeft de handelsdelegatie ontvangen op het bedrijf van lid Marinus Hospers van Van Vilsteren Landbouw uit Marknesse. Een akkerbouwbedrijf waar onder meer verschillende soorten kool en pastinaak geteeld wordt.

Na een rondleiding op het bedrijf heeft Niek Vedelaar, accountmanager bij Nautilus Organic, een uitgebreide presentatie over de coöperatie en de Nederlandse uitgangspunten voor biologische landbouw verzorgd.

Het bezoek bij Nautilus Organic was aangevraagd door PUM senior experts en kwam voort uit een handelsmissie van het CBI – Centre fort he Promotion of Imports from developing countries. PUM is onder meer actief in Congo op het gebied van ontwikkelingswerk, waarbij ondernemerschap en kennis delen centraal staan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven