Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Eco-vezels' goed voor ruim 70 miljard euro in 2020

De verwachting is dat de markt voor Eco-vezels in 2020 een omzet van 74,65 miljard dollar (zo'n 70 miljard euro) zal bereiken. Dit betekent dat de productie van dit type vezel tussen 2015 en 2020 met maar liefst 11,46 procent per jaar zal stijgen. Dit alles blijkt uit een rapport van het internationale marktonderzoeksbureau Markets & Markets (M&M) - 'Eco Fibers Market by Type, by Application and by Region-Global Forecast to 2020'. Met eco-vezels bedoelen ze biologische vezels, gerecyclede vezels en geregenereerde vezels.Volgens M&M zal de vraag naar eco-vezels in de komende jaren sterk toenemen. Er komt een sterkere nadruk op het toepassen van efficiënte en milieuvriendelijke productiemethodes. De kledingindustrie is volgens M&M één van de belangrijkste afnemers van biologische vezels, omdat deze vezels sterk en comfortabel zijn. De belangrijkste soorten eco-vezels die in deze branche worden gebruikt, worden onder andere toegepast voor de productie van katoen, polyester en viscose. Daarnaast kunnen biologische vezels ook worden gebruikt in schoenen, touwen en zelfs zonnepanelen.

Cumulatief waren de VS en India in 2014 goed voor meer dan 40% van de omzet van de mondiale markt voor eco-vezels. Verwacht wordt dat deze landen de markt in 2020 zullen domineren.

In 2014 werd 'Asia-Pasific' geschat als grootste markt voor eco-vezels, goed voor ongeveer 37 procent van de totale eco-vezelsmarkt in termen van waarde. Noord-Amerika en Europa waren in waarde samen goed voor meer dan 40 procent van de wereldwijde eco-vezelsmarkt. De markt in deze regio's zal naar verwachting tussen 2015 en 2020 aanzienlijk gaan groeien, aangezien deze vezels steeds meer geaccepteerd worden in deze regio's.
Publicatiedatum: