Cursus ecologisch moestuinieren bij De Bolster

Het delen van kennis is één van de kerntaken van De Bolster. Daarom is besloten om de handen in één te slaan met Janneke Tops van de Gezonde Moestuin. Klanten van De Bolster kunnen een ééndaagse cursus succesvol ecologisch moestuinieren volgen. Op deze wijze worden beginnende en startende ecologische moestuiniers geholpen om succesvoller een moestuin te onderhouden.

"Het aanbieden van deze cursus is een doorslaand succes", aldus Frank Vosselman, mede-eigenaar van De Bolster. "Samen met Janneke Tops van Gezonde Moestuin hadden we besproken dat het goed zou zijn om op één dag deze cursus aan te bieden. Tot onze grote verrassing kregen we zo veel aanmeldingen dat we momenteel al 9 cursusdagen hebben volgepland en een grote wachtlijst van geïnteresseerden hebben. We zien dat onze klanten het prettig vinden om hun kennis van ecologisch tuinieren te vergrootten. Dat zij een grote betrokkenheid voelen bij biologische zaden, ecologisch tuinieren en duurzaam bodembeheer."


Cursus Janneke Tops bij De Bolster tijdens de open dag 2015.

Vraag van de week-quiz

Patrick Hoogendoorn: "We delen onze kennis over zaden, telen, oogsten en alles wat bij de tuin komt kijken via facebook en onze nieuwsbrief. Wij merken dat onze klanten en volgers dit enorm waarderen. Zo geven wij elke dag een tip op facebook die te maken heeft met tuinieren en stellen wij wekelijks een 'Vraag van de week'. Onze volgers kunnen hier niets mee winnen. Het is vooral de bedoeling om via een kennisquiz op speelse wijze de kennis van de tuinier te vergrootten. Zo merken wij dat volgers elkaar tips geven en ook steeds vaker direct aan ons vragen stellen. Dat is zo'n leuke interactie, daar worden wij heel blij van."

Nooit te oud om te leren

De cursus wordt gegeven bij De Bolster in Epe. De dag begint met een korte rondleiding door het bedrijf. Juist op dit moment worden veel gewassen 'geschoond', een interessant spektakel voor veel bezoekers. De cursus start rond half tien en heeft een bomvol programma. Janneke Tops, een zeer ervaren ecologisch tuinierster en docent, brengt al haar kennis en ervaring in. "We starten met de achtergronden van ecologisch kweken, een gezonde bodem, composteren en bemesten. Na de lunch wordt aandacht besteed aan de planning voor je tuin, zaaizaad, plantgoed en praktische tips om je eigen tuin te laten slagen. Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven hoe je voor jouw tuin een tuinplan opzet. Janneke ruimt voldoende tijd in om individuele vragen op dit punt te beantwoorden. De verwachting is dat alle cursisten vermoeid, maar zeer enthousiast huiswaarts zullen keren. Popelend om een zaai- en tuinplan voor 2016 op te maken. En natuurlijk mogen alle cursisten altijd alle vragen die in de praktijk bij hen opkomen blijven stellen aan De Bolster en De Gezonde Moestuin van Janneke Tops", aldus Patrick.

Cursist worden?

Op dit moment zijn alle cursussen vol. Blijf De Bolster volgen via de nieuwsbrief van De Bolster en facebook. Via deze kanalen maakt De Bolster haar activiteiten kenbaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.