Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
29 en 30 september in Expo Houten
Wederom ruimte voor bio-producten op Vakbeurs Foodspecialiteiten
Op dinsdag 29 september en woensdag 30 september is het zover. De 26e Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt weer plaats in Expo Houten. De beurs voor professionals met het grootste aanbod aan binnenlandse en buitenlandse kazen en delicatessen voor de detailhandel van Nederland. De vakbeurs is op beide dagen geopend van 13:00 tot 22:00 uur.
Meer dan 150 exposanten tonen hun producten en diensten tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2015. Ook dit jaar biedt de beurs informatie over kaas, delicatessen, wijn, bonbons, koffie en thee, biologische en streekproducten, vlees, patés, broodwaren, oliën, verpakkingsmateriaal en winkelinrichting. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvolle exploitatie van de winkel. "Voor winkeliers een uitstekende gelegenheid om informatie, innovatie en inspiratie op te doen om zo in te spelen op nieuwe trends en het wisselende koopgedrag van de consument Ook is er voldoende gelegenheid om de noviteiten van dit jaar te bekijken en ervaringen uit te wisselen", aldus Joop Goossens, directeur van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland en organisator van de beurs.
Vele nationaliteiten producten en standhouders
Naast Nederlandse standhouders vindt u op deze editie van de Vakbeurs vertegenwoordigers uit bijna alle landen van Europa en zelfs een paar van de wereld. Naast Duitsland, Frankrijk, Het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zwitserland, Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Hongarije, Denemarken, en Zweden, zijn landen als Chili, Argentinië en Zuid-Afrika ook vertegenwoordigd. Onze collega's uit België hebben dit jaar de primeur om met een eigen marktplein op de beurs te staan.
De beurs groeit
Op basis van het aantal inschrijvingen kan de beursorganisatie melden dat de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2015 groter wordt dan alle voorgaande edities. De bezoekers krijgen dit jaar nog meer informatie over een breder assortiment. Als ze de voorspellingen van trendwatchers in 2015 mogen geloven zit er groeipotentieel bij de speciaalzaken in koffie en thee, biologische producten, friandises, champagnes en wijnen, en charcuterieproducten.
Twee vakbeurzen in de Expo Houten
Op 29 en 30 september, gelijktijdig met de Vakbeurs Foodspecialiteiten, vindt ook de Vakbeurs AGF Detail plaats op dezelfde locatie. Deze twee unieke vakevenementen sluiten naadloos op elkaar aan en bieden de standhouders én de bezoekers de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te ontdekken en te ontmoeten.
Het publiek
In het afgelopen jaar bezochten bijna 5500 branchegenoten de Vakbeurs Foodspecialiteiten. en de Vakbeurs AGF Detail. Zelfstandige ondernemers, medewerkers, inkopers, chef-koks, F&B-managers, versmanagers, bedrijfsleiders en filiaalmanagers waren van harte welkom. Ruim 96% van de bezoekers beoordeelden de kwaliteit van de afgelopen beurs goed tot zeer goed. Opmerkelijk hierbij is dat 40% van de bezoekers uitsluitend deze vakbeurs bezoeken. Als voornaamste redenen voor het bezoeken van de Vakbeurs gaven ondernemers op: Het ontdekken van nieuwe producten en diensten (80%), het opdoen van nieuwe ideeën (75%), het oriënteren op (nieuwe) leveranciers (70%) en het ontmoeten van vakgenoten (60%).
Noviteiten 2015
Ook dit jaar besteden wij op de beurs veel aandacht aan nieuwe producten die gepresenteerd worden als exclusief, bijzonder van smaak, of trendsettend. Beursbezoekers krijgen informatie over deze noviteiten en doen zo inspiratie op voor de winkel of het bedrijf. Ruim 35 producenten en leveranciers hebben hun nieuwe producten inmiddels aangemeld voor de Noviteitenprijs 2015. Op de Vakbeurs worden op alle nieuwe producten getoond in de speciale Noviteitenstand die onderdeel uitmaakt van onze informatiestand. De vakjury onder leiding van food trendwatcher Hans Steenbergen kiest op dinsdag 29 september de beste noviteit van 2015.
Wie wint de Gouden Kaasboor 2015?
Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt opnieuw het Nationaal Nederlands Kaaskeur Concours (NNKC) plaats op de eerste etage van het Expo gebouw. In 2014 kregen ruim 400 deelnemers tien kaasmonsters te proeven, die zij zo nauwkeurig mogelijk moesten beschrijven. Ook dit jaar zijn er voor de beste keurders bronzen, zilveren en gouden medailles te verdienen in de categorieën industrie, handel en detailhandel. De winnaar van de meeste medailles krijgt de prestigieuze 'Gouden Kaasboor' uitgereikt.
Inspiratiekeuken 2015
Wij nodigen alle bezoekers graag uit om op beide dagen verschillende demonstraties bij te wonen in de inspiratie keuken op de beursvloer. Onze Foodprofessionals laten zien en proeven wat je kunt doen met de specialiteiten die worden aangeboden op de beurs.
Registreer uw beursbezoek
Om toegang te verkrijgen tot de Vakbeurs Foodspecialiteiten dient u zich vooraf te registreren op: www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl. Neem de button 'Registreer uw beursbezoek' en print uw toegangskaart uit.