Amerikaanse teler Rob Hansen:

"Biologische telers kunnen profiteren van kennis Monsanto"

Bij Erieview Acres in Kingsville in Ontario runnen de broers Norm en Rob Hansen een zeer interessant biologische kasteeltbedrijf. Het is geen standaard biobedrijf dat netjes de regels van de biologische teelt volgt. Hun filosofie: diversiteit is de sleutel.

De vraag naar biologische groenten in zowel Canada als de VS groeit snel. Rob Hansen maakte in 2006 de overstap van het kweken van bloemen naar biologische groenten. Zijn vrouw nam biologische groenten mee naar huis voor de familie. Ze hield echt van biologische producten en geloofde erin. Dit veranderde de focus en ze verschoven hun productie naar biologische groenten.Samen met zijn broer Norm runt Rob nu twee biologische kassen in Ontario. Ze hebben twee hectare met trostomaten en een halve hectare met minikomkommers.

Wat bij binnenkomst vooral opvalt, is de grote hoeveelheid andere gewassen naast de tomaten. Bij de ingang is er een rij met hoge draad aubergines. Volgens Rob heeft dit alles had te maken met hun filosofie van telen in een biodiverse omgeving. Erieview Acres vermijdt monocultuur en haalt het beste uit hun gewassen met de hulp van natuurlijke middelen en technieken.Hansen is een vooruitstrevende teler. Hij gebruikt soorten van Monsanto's De Ruiter Seeds. Hij erkent dat er een grote groep conservatieve biologische telers is die nooit zaden van Monsanto zou gebruiken, maar Hansen meent juist dat de bio-teelt veel baat zou kunnen hebben bij de kennis van bedrijven als Monsanto. "De kwekers van Monsanto en De Ruiter hebben veel kennis en informatie beschikbaar voor biologische telers. Deze kennis kan ook worden vertaald naar andere nuttige toepassingen, zoals het kweken van nuttige micro-organismen en bacteri├źn, die de biologische sector naar het volgende niveau kan brengen."

Klik hier voor een fotoreportage van Erieview Acres.

Voor meer informatie: www.erieviewacres.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.