Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tampons, maandverband en inlegkruisjes van bio-katoen

De Roode Ploeg introduceert Yoni

Aanstaande vrijdag, 13 maart, introduceert biologische winkel De Roode Ploeg de producten van Yoni. Met de kreet 'Chemicals are not for pussies' presenteert Yoni haar gifvrije tampons, maandverband en inlegkruisjes. Want terwijl we steeds bewuster met onze voeding omgaan, staan we er eigenlijk nauwelijks bij stil dat ook hygiëneproducten allerlei giftige stoffen kunnen bevatten, die dus ook in ons lichaam terecht kunnen komen.

De tampons, het maandverband en de inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en zijn daarom gezonder en milieuvriendelijker dan hun gangbare synthetische tegenhangers. De producten bevatten geen plastic of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Daarnaast zijn de producten van Yoni 100% biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijker.



Yoni is opgericht door Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly. Toen zij zich erachter kwamen dat gewone tampons, maandverband en inlegkruisjes vaak allerlei synthetische stoffen, plastics en chemicaliën bevatten, besloten ze in actie te komen. Door dit verhaal te vertellen en ervoor te zorgen dat het gezondere en milieuvriendelijke alternatief voor elke vrouw beschikbaar komt, hopen ze hier verandering in te brengen.

Via een crowdfundingactie, waaraan ook De Roode Ploeg heeft bijgedragen, is dit gelukt, zodat Yoni vanaf deze week ook in Harlingen verkrijgbaar is.

Yoni

Yoni-tampons, -maandverband en -inlegkruisjes zijn gemaakt van biologisch katoen. De achterkant en individuele verpakkingen van de maandverbanden en inlegkruisjes is van bio-plastic dat is gemaakt van maïzena. Er is voor katoen gekozen omdat katoen ademend en hypo-allergeen is. Synthetische stoffen kunnen irritatie en vaginale infecties veroorzaken. Een belangrijke keuze voor een van de meest absorberende delen van het vrouwelijk lichaam.

Dit zijn de producten van Yoni: Tampons Light (16 stuks van biologisch katoen, voor de lichtere dagen); Tampons Medium (16 stuks van biologisch katoen, voor de normale dagen); Inlegkruisjes (24 stuks van biologisch katoen, individueel verpakt); Maandverband (10 stuks van biologisch katoen, individueel verpakt, met vleugels).
 
Voor meer informatie:

De Roode Ploeg
Hoogstraat 25
8861 AD Harlingen
0517 430603
info@deroodeploeg.nl
www.deroodeploeg.nl
Publicatiedatum: