Wessanen koopt Abafoods - bekend van Isola Bio

Wessanen en de eigenaren van Abafoods hebben een overeenkomst getekend voor de aankoop van Abafoods. Dit voor een koopsom van 52 miljoen euro. Naar verwachting zal de deal in januari 2015 rond zijn.

In de afgelopen jaren heeft Abafoods een sterke groei genoteerd. In 2013 bedroeg de netto-omzet 27 miljoen euro. Voor 2014 verwacht men een omzet van 39 miljoen euro. Abafoods is een Europese expert in biologische plantaardige dranken, op basis van rijst, kokos, amandel, haver, spelt en soja. Het bedrijf exploiteert een geavanceerde fabriek in Badia Polesine (Italië) en bezit en beheert ongeveer 400 hectare biologische landbouwgrond in Italië, waarop ze een deel van de grondstoffen produceren.


De stand met Isola Bio-producten op de BtoBIO Expo Milaan 2011.

Het merk Isola Bio is het toonaangevende merk in plantaardige dranken in de Italiaanse reformwinkels en wordt ook met succes geëxporteerd naar een breed scala landen. Naast de eigen merken, produceert Abafoods momenteel een aanzienlijk deel van de niet-soja graandranken voor de merken Bjorg en Bonneterre en het produceert ook voor andere derden in Europa.

Zuivelalternatieven en plantaardige drankjes zijn een belangrijke categorie in de markt voor gezond, duurzaam en biologisch voedsel. In deze categorie worden dubbele groeicijfers genoteerd en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zal aanhouden. Deze groei wordt aangedreven door het groeiende aantal mensen die zuivelproducten willen of moeten vermijden.

Christophe Barnouin, CEO van Wessanen: "De overname van Abafoods is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie. Abafoods unieke expertise in zuivelalternatieven zal onze R&D versterken en biedt productiemogelijkheden om verdere groei van onze merken in Europa binnen deze categorie te realiseren. Ook versterkt deze overname onze toewijding aan biologisch."
 
Voor meer informatie: www.wessanen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven