"Ik doe volgend jaar zeker weer mee"

Cesar Zuiderwijk kookt biologisch voor ouderen uit de buurt

Cesar Zuiderwijk verruilde maandagavond 1 december zijn drumstokjes voor een kookschort om een uitgebreid feestmaal te koken voor 3, wat oudere buurtgenoten. De Haagse drummer stelde zijn huis open voor een initiatief van de Boodschappen Begeleidings Dienst (BBD): 'Hagenaars nodigen ouderen uit aan tafel'.

"Ik vond het een heel goed initiatief, dus ik heb meteen ja gezegd", zegt Zuiderwijk. De tafel is feestelijk gedekt en de 3 buurtgenoten schuiven aan. "Ik ben wel een beetje nerveus", zegt een hoogblonde dame, "want ik ben al jaren fan van Cesar en de Golden Earring en dan mag je ineens bij hem thuis komen en dan gaat hij ook nog voor je koken."

In de keuken staat Zuiderwijk vol overgave te snijden en te koken. "Alles is biologisch en de groenten zijn uit eigen tuin. Ik vind het zo leuk, ik doe volgend jaar zeker weer mee", aldus de legendarische drummer.

Eenzame ouderen

"Er zijn tot nu toe 200 Haagse deelnemers die een avond voor een oudere koken, dus je kan wel zeggen dat het geslaagd is", zegt Harry Wagenaar, directeur van de BBD. "In dit geval zitten er toevallig buurtgenoten aan tafel die niet eenzaam zijn. Maar er zijn veel eenzame ouderen en dan is dit een prachtig initiatief."

Bron: Omroep West
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.