Vorige week zijn de eerste biologisch geteelde Griekse kiwi's binnengekomen bij Fairtrasa Holland. "Net als de voorgaande jaren is het uiterlijk en de smaak weer geweldig. Griekenland past perfect in de Fairtrasa-filosofie", zegt Peter Abma. "We hebben vaak te maken met kleinschalige telers die de export echt nodig hebben om gepaste prijzen voor hun producten te kunnen ontvangen."
De jarenlange samenwerking die Peter heeft opgebouwd met deze telersgroepen, toen hij in 2009 met de import van biologisch geteeld Grieks fruit begon, begint nu letterlijk en figuurlijk zijn vruchten af te werpen. "Daar waar we eerst een paar pallets naar Nederland haalden, praten we nu over volle vrachtwagens. Puur omdat de klanten het Griekse product zijn gaan waarderen. Niet voor niets is er een grote restaurantketen in Nederland die voor onze Griekse kiwi's kiest, alleen maar voor de smaak."
Dit seizoen komt het grootste gedeelte van de kiwi's binnen onder het merk Fairtrasa. Fairtrasa heeft tot doel om telers die in armoede leven een waardig bestaan te geven. Dat doet Fairtrasa door met lokale mensen te werken en gezamenlijk de telers op te leiden en de kleine telers te verenigen tot een samenwerkingsverband, dat als einddoel heeft zelfstandig te telen, sorteren, verpakken en exporteren naar de goed betalende Europese of Amerikaanse markt. Alle producten worden op biologische wijze geteeld.
Voor meer informatie: www.fairtrasa.com
Abonneren
Vacatures
Eerste Griekse bio-kiwi's binnengekomen bij Fairtrasa Holland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"