Alle lichaamsverzorgingsproducten van Amanprana zijn 'Natrue gecertificeerd' op niveau 3

Het labelen van Natuurlijke cosmetische producten is tot nu steeds ingewikkeld en soms zelfs dubbelzinnig geweest. Met 'natuurlijk' bedoelen ze vaak niet meer dan dat het product bepaalde natuur-afkomstige ingrediënten bevat. Maar echt transparante etiketteringswetten voor natuurlijke cosmetica, die internationaal kunnen worden gebruikt zijn vaak ver te zoeken.

Een internationale associatie van Natuurlijke en Biologische cosmetica experts, genaamd NATRUE, wil dit probleem verhelpen door 'de hoogst mogelijke standaard voor natuurlijke cosmetica en haar ingrediënten' te handhaven. Het NATRUE label en haar drie niveaus houdt zich aan strikte normen voor natuurlijke en biologische cosmetica. Deze normen zijn publiekelijk beschikbaar en dergelijke certificering maakt het makkelijker voor consumenten om de kwaliteit van een natuurlijk product te bevestigen.Alle lichaamsverzorgingsproducten van Amanprana zijn Natrue gecertificeerd op niveau 3:

1ste niveau: Natuurlijke Cosmetica

Het eerste NATRUE niveau – Natuurlijke Cosmetica – definieert het kwaliteitsniveau voor Natuurlijkheid dat zich onderscheidt met alle authentieke cosmetica – het is het fundament voor een NATRUE gecertificeerd product. Het benadrukt welke ingrediënten zijn toegestaan en hoe ze mogen verwerkt worden. Ze stelt minimumwaarden voor natuurlijke ingrediënten en maximumwaarden voor bijna natuurlijke ingrediënten per productgroep.2de niveau: Natuurlijke Cosmetica met biologische ingrediënten
Bij NATRUE gecertificeerde producten met twee sterren moet 70% van de natuurlijke ingrediënten van dierlijke of natuurlijke oorsprong afstammen van biologische teelt en/of gecontroleerde wilde teelt in overeenkomst met de EC ECO Regulatie. Ondanks lopend wetenschappelijk onderzoek kunnen op dit gebied niet alle productgroepen deze kwaliteitsnormen behalen, bijvoorbeeld shampoos.

3de niveau: Biologische Cosmetica
Het 3de niveau – Biologische Cosmetica – stelt de hoogste eisen. De minimale waarden voor natuurlijke ingrediënten liggen hoger dan bij niveau 2 waarvan 95% van de natuurlijke ingrediënten moet afstammen van biologische teelt en/of gecontroleerde wilde teelt in overeenkomst met de EC ECO Regulatie.

Klik hier
voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven