Jaap Bond sluit project 'Herstel Erfgoed' in Landschapsreservaat Oosterdel af

Lovende woorden klonken uit de mond van gedeputeerde Jaap Bond toen hij woensdagmiddag 1 oktober 2014 bij de Stichting Veldzorg Oosterdel op bezoek was om het project 'Herstel Erfgoed' af te sluiten. Dit project werd door de Europese Unie en de provincie Noord-Holland voor een groot gedeelte gesubsidieerd.
 
"Dankzij een goed geformuleerde en heldere doelstelling en de inzet van veel betrokken vrijwilligers is in Langedijk een project gerealiseerd dat een voorbeeld is hoe je zoiets aanpakt. Duurzame, biologische tuinbouw realiseren als kerntaak gecombineerd met natuurbeheer, zijn de speerpunten van dat beleid. Wat velen zich niet realiseren is dat biologische landbouw de kraamkamer is voor de gewone landbouw en dat de vraag vanuit de consumenten naar biologische producten dan ook terecht hand over hand toeneemt. Het lange termijn denken zoals dat hier in het Oosterdel is gedaan met zelfvoorziening, de samenwerking met de verschillende partijen zoals bioLogische tuinderij duurSaam, Oosterheem en re-integratiebedrijf Agros en niet te vergeten de huurders van de akkers maken dat het geheel sterk verankerd is in de Langedijker gemeenschap. Vanuit dat perspectief kunnen we stellen dat het project 'Herstel erfgoed' buitengewoon geslaagd is en waar alle betrokkenen inclusief de bewoners van Langedijk en omliggende gemeenten trots op kunnen zijn", aldus Bond.
 

Jaap Bond aan het woord.

Morgen begint vandaag

De voorzitter van Veldzorg, Jan Stam, reageerde op de woorden van gedeputeerde Bond met de uitspraak 'Morgen begint vandaag' en pakte de draad op waar het gaat over lange termijn denken. "We hebben een beheersplan 2020/2024 waarin de doelen verankerd zijn. Daarin is ook ruimte geschapen voor samenwerkingsverbanden met de stichting Voedselhulp Langedijk en de Millenium werkgroep van de gemeente Langedijk. Hierbij willen we komen tot lokale teelt van vers en gezond voedsel dat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid. Veldzorg stelt daartoe akkers ter beschikking waarbij in 2015 de eerste teelten verzorgd kunnen worden. Realisatie is mogelijk door verdere uitbouw van de tuinderij, de daarmee samenhangende financiële opbrengsten en de onderlinge samenwerking van alle partijen. Daarmee is het Landschapsreservaat Oosterdel de plek waar natuur en tuinbouwcultuur elkaar versterken en in stand houden."

Voor meer informatie: www.oosterdel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven