In zijn geheel bereikte de biologische markt in Frankrijk in 2013 een omzet van 4,5 miljard euro. De verkoop voor huishoudelijk gebruik steeg met 9%, terwijl de omzet in de cateringsector stabiliseerde (+1,8% ten opzichte van 2012). Dit is de laatste jaren een veelbelovende sector gebleken, gezien de verdubbeling van de markt sinds 2009.
In 79% van de schoolkantines zijn biologische producten verkrijgbaar, gevolgd door bedrijfskantines met 55% en daarna kantines bij gezondheidsorganisaties (27%).
Dat de Franse biologische sector is gestabiliseerd, is voornamelijk te danken aan de consumenten die zich richten op de 'lokale' biologische producten (83% van de aanbieders koopt bio-producten uit Frankrijk in). Eén op de vijf bedrijven die geen biologische producten aanbieden, zijn van plan dit wel te gaan doen.
De 26.500 biologische telers in Frankrijk beschikken totaal over 1.060.000 hectare landbouwgrond (3,93% van de UAA), waarmee ze de derde plaats in de EU innemen, achter Spanje en Italië, maar voor Duitsland. Dit vertegenwoordigt 10% van het totale biologische landbouwoppervlak in de EU. De Franse biologische markt is de tweede belangrijkste in de EU en is gestaag gegroeid sinds 2007.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant