Franse bio-markt stabiliseert

In zijn geheel bereikte de biologische markt in Frankrijk in 2013 een omzet van 4,5 miljard euro. De verkoop voor huishoudelijk gebruik steeg met 9%, terwijl de omzet in de cateringsector stabiliseerde (+1,8% ten opzichte van 2012). Dit is de laatste jaren een veelbelovende sector gebleken, gezien de verdubbeling van de markt sinds 2009.

In 79% van de schoolkantines zijn biologische producten verkrijgbaar, gevolgd door bedrijfskantines met 55% en daarna kantines bij gezondheidsorganisaties (27%).Dat de Franse biologische sector is gestabiliseerd, is voornamelijk te danken aan de consumenten die zich richten op de 'lokale' biologische producten (83% van de aanbieders koopt bio-producten uit Frankrijk in). Eén op de vijf bedrijven die geen biologische producten aanbieden, zijn van plan dit wel te gaan doen.

De 26.500 biologische telers in Frankrijk beschikken totaal over 1.060.000 hectare landbouwgrond (3,93% van de UAA), waarmee ze de derde plaats in de EU innemen, achter Spanje en Italië, maar voor Duitsland. Dit vertegenwoordigt 10% van het totale biologische landbouwoppervlak in de EU. De Franse biologische markt is de tweede belangrijkste in de EU en is gestaag gegroeid sinds 2007.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.