Verkiezing Stoerste Bio Boerin 2014: breng nu je stem uit

Biologisch is lekker, hip én stoer. Vanaf nu kunnen alle fans van biologisch hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de Stoerste Bio Boerin 2014. De verkiezing is een initiatief van Bionext en vormt een opwarmer voor Lekker naar de Boer op 21 en 22 juni. Dan stellen biologische boeren en tuinders hun erf open voor publiek.

Negen stoere biologische boerinnen zijn genomineerd door hun collega's of familieleden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is hun passie voor de biologische manier van werken. Dat betekent: zo natuurlijk mogelijk boeren, met veel aandacht voor bodem, plant en dier. Kunstmest, pesticiden en gentech veevoer komen het erf niet op en daar is maar één woord voor: stoer.

Dit zijn de negen genomineerden:
  • Aafke van Tilburg, Geitenboerderij Van Tilburg, biologische geitenboerderij, Oude Tonge.
  • Connie Steendijk, De Korenschoof, biologische akkerbouw (onder andere spelt, aardappelen, sperziebonen), Kamperland.
  • Corine Riteco, Ridammerhoeve, biologische geitenboerderij, Amstelveen.
  • Elze-Lia Visser, Fruitweelde, biologische fruittuin (onder andere bramen, frambozen, pruimen), Ingen.
  • Hilde Jansen, Nieuw Tuinzight, biologische tafeldruiven, Den Hoorn
  • Jacqueline Groeneveld, Schuttershof, biologische melkkoeien en varkens, Well
  • Joset Vermeer, Sprankenhof, biologische pluktuin (onder andere bramen, frambozen, aardbeien), Udenhout.
  • Pipie Smits van Oyen, De Koekoek, biologische akkerbouw (onder andere kool, aardappelen, wortelen) en biologisch vleesvee (Aberdeen Angusrund), Drimmelen.
  • Saskia Joha, Hoeve Kazan, biologische vleesveehouderij (Limousin koeien en zwartbles schapen), Nieuwveen.Op deze website staan portretten van de kandidaten. Elke kandidaat voor de Stoerste Bio Boerin 2014 blinkt uit in een andere tak van sport, zoals de biologische groenteteelt, biologische veehouderij of biologische druiventeelt. Elke boerin vertelt wat zij het stoerste aan haar werk vindt, welke heerlijke, pure biologische producten zij maakt en op welke biologische boerderij ze werkt.

De verkiezing loopt van 8 april tot en met 8 juni en is op sociale media te volgen via #stoerstebioboerin. Op donderdag 12 juni is de prijsuitreiking en maakt Bionext bekend wie de Stoerste Bio Boerin 2014 is.

Lekker naar de Boer

Alle kandidaten voor de Stoerste Bio Boerin kun je live zien tijdens het weekend van Lekker naar de Boer op 21 en 22 juni. Acht houden een open dag op hun biologische boerderij, één staat op het nieuwe Ekotown-festival in het Amsterdamse Bos. Kijk voor het overzicht van ruim 150 deelnemende biologische boerderijen op www.lekkernaardeboer.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.