Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

H3P Motives wint Havelaar voor Beste Fairtrade Innovatie 2013

Stichting Max Havelaar bestaat dit jaar 25 jaar en vierde dat donderdag 14 november met een congres getiteld 'Smallholder Innovations'. Tijdens het congres zijn drie Havelaar Awards uitgereikt. Groothandel in duurzame kleding H3P Motives met haar kledingmerk RE-5 won de Havelaar voor Beste Fairtrade Innovatie 2013.

De Havelaar voor Beste Fairtrade Innovatie 2013 is voor de licentiehouder die de meest innovatieve stappen neemt met betrekking tot eerlijke handel. Het bedrijf dat de Havelaar heeft gewonnen voor Beste Fairtrade Innovatie 2013 is H3P Motives. H3P Motives is in 2010 een eerlijk en duurzaam kledingmerk RE-5 gestart op basis van de circulaire economie. Ze doorbreken de bestaande vorm van seizoensgebonden 'fast-fashion' en werken met Fairtrade gecertificeerde en biologische katoen. Marinus Verweij, directeur ICCO, reikte tijdens het jubileum de Havelaar uit aan José Huizenga van H3P Motives. De winnaar mag zich een jaar lang Beste Fairtrade Innovatie 2013 noemen.


José Huizenga (links) nam de prijs in ontvangst.

De jury

De meest bijzondere vrijwilliger en het innovatiefste bedrijf werden gekozen door een professionele jury. De leden van de jury zijn: Willem Lageweg (directeur MVO Nederland), Marinus Verweij (directeur ICCO), Gé Lommen (hoofdredacteur FoodPersonality), Peter Rehwinkel (burgemeester Groningen), Marjan Ippel (food trendwatcher) en Mariëtta Smid (senior adviseur duurzaamheidsbeleid & onderzoek ASN bank).

Voor meer informatie: www.maxhavelaar.nl
Publicatiedatum: