Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Textile Exchange lanceert 'TE Recycled Claim Standard'

Textile Exchange (TE) is trots op de lancering van haar nieuwe 'Recycled Claim Standard' (RCS). Het label is ontwikkeld in samenwerking met de 'Materials Traceability Working Group' (MTWG). Dit zal een belangrijk instrument worden voor bedrijven die producten produceren met gerecycled materiaal.

De RCS biedt bedrijven een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de eindproducten gelabeld kunnen worden met het exacte aandeel van gerecycled materiaal. De standaard omvat twee elementen om zekerheid te verschaffen:

De gebruikte materialen worden gecontroleerd door gekwalificeerde certificatie-instellingen om te kunnen garanderen dat ze daadwerkelijk uit een afvalstroom teruggevorderd zijn. Hiervoor hanteert de RCS de internationaal aanvaarde definitie 'reclaimed' en 'recycled' van de International Standards Organization (ISO).Bovendien checken deze onafhankelijke partijen ook elke faciliteit van recycling tot de laatste productiefase om ervoor te zorgen dat de gerecyclede producten gescheiden worden gehouden van nieuwe grondstoffen voordat de volgende stap in het productieproces gezet wordt.

De RCS kan in elke sector worden gebruikt en voor elk teruggewonnen materiaal. De norm voorziet in meer nauwkeurige etikettering van producten, zorgt voor meer transparantie in de keten en geeft betere informatie aan de consument.

Kijk voor meer informatie over RCS op deze website.
Publicatiedatum: