Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 13 oktober in Westerlo

'Bio is not boring, it's eco chique' – fair trade en bio-modeshow

Ook al staan de media er vol van, in de winkelrekken is bio en fair trade kleding nog nauwelijks te vinden. Toch zijn steeds meer mensen zich bewust van de prijs die écht voor kleding betaald wordt. Daarom specialiseerde Meer dan Mooi uit het Kempense Zammel zich in kleding die gemaakt wordt met respect voor het milieu en de makers. Nancy De Poorter, zaakvoerder van Meer dan Mooi, ziet drie mythes rond eco mode. "Fair trade en bio-kleding zou onvindbaar zijn, en qua stijl even onaantrekkelijk als het prijskaartje. Dat je kleding met een mooi verhaal niet in elke winkel vindt, klopt, maar duurzame kleding kan echt wel mooi en betaalbaar zijn. En dat laten wij zien."

Zondag 13 oktober 2013, 14:30 uur. Locatie: Zaal Heracles, Boskant 14, Westerlo - organisatie: Meer dan Mooi.

Groen en veelzijdig

Het motto voor deze modeshow is 'bio is not boring, it's eco chique'. "Het is nu het achtste seizoen dat we fair trade kleding in de collectie hebben", vertelt Nancy. "De evolutie die de collectie doormaakte is enorm. Bio katoen werd aangevuld met kleding uit hennep, bamboe en tencel. Dat laatste is gemaakt van houtpulp. Van 2 merken gingen we naar 13. Waar de stijl eerst vooral comfortabel was, is deze nu ook speels of juist heel gekleed. Met eco mode kan je echt alle kanten uit. En van enkel vrouwenkleding breidden we uit naar kleding voor vrouwen, mannen en kinderen." Nancy bewaakt de stijl én het prijskaartje heel scherp. Ook deze mode moet voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar zijn.


Teamwork met een missie

De landelijke week van de fair trade is het moment om deze kleding in de kijker te zetten in een bio en fair trade modeshow. Acht vrouwen en 2 mannen laten zien hoe eco kleding voelt. De jongste mannequin is 24, de oudste 67. Maatje 36 is vertegenwoordigd, maatje 44 ook. "In de modebranche wordt vaak vergeten dat kleding bij mensen moet passen, en niet andersom", stelt Nancy. "Daarom doen wij niet aan modekleurtjes of modellen die enkel een paspop flatteren. Onze kleding zit zo goed dat je het gewoon steeds opnieuw wilt aantrekken." Meer dan Mooi zorgt voor de organisatie, maar werkt daarvoor samen met 5 modeshowpartners. De handtassen in ecologisch gelooid leer zijn komen uit de My Paper Bag en My Saddle Bag serie van Goodforall. Modena Schoenmode heeft een ruime keuze damesschoenen in ecologisch gelooid leer. Zij hebben winkels in Geel, Lier en Lommel. De herenschoenen worden verzorgd door de Nederlandse webshop EN& die gespecialiseerd is in veganistische schoenen, gegarandeerd zonder leer dus. Druantia uit Lier verzorgt de mannequins met biologische make-up van Logona. Met minerale pigmenten als amethist en rozenkwarts zullen zij natuurlijk mooi zijn. Tel daar de kapsels van haarstudio Naturel uit Geel en je ziet 10 stralende natural beauties op de groene loper. Fotografie Arte di Loco uit Eindhout verzorgde de affichefoto met zaakvoerder Nancy en mannequin Mai. Voor en achter de schermen kan Meer dan Mooi rekenen op enthousiaste vrijwilligers. "Duurzame mode brengt mensen bij elkaar. Wanneer je in de spiegel kijkt en beseft dat je met jouw jurkje, broek of handtas de wereld mooier maakt, voel je je pas echt mooi."

Wil je deze modeshow live meemaken? Bestel dan je kaartjes in voorverkoop. Meer info vind je op www.meerdanmooi.be.
Publicatiedatum: