Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TwoGo by SAP bespaart op kosten en motiveert medewerkers

Carpool App van SAP helpt organisaties bij stimuleren van carpoolen

Lange, individuele autoritten tussen huis en werkgever zorgen bij zowel werknemers en als werkgevers voor verloren productiviteit en extra kosten. SAP introduceert daarom TwoGo by SAP, een mobiele cloud-applicatie waarmee organisaties hun medewerkers effectief motiveert om samen naar kantoor te rijden. Een gezamenlijke reis zorgt immers voor productievere werknemers en biedt hen mogelijkheden om uitgebreid te netwerken met andere collega's. Daarnaast verminderen organisaties op deze manier de kosten aanzienlijk voor onder andere parkeerplekken, parkeersystemen en reiskosten.

Kosten- en tijdbesparend

Omdat het om een op cloud-gebaseerde app gaat, kunnen organisaties de TwoGo-app onmiddellijk installeren en gebruiken. De oplossing deelt medewerkers automatisch in carpool-groepen in, rekening houdend met hun individuele voorkeuren. Bovendien beschikt TwoGo over uitgebreide functies om werknemers aan te moedigen deel te nemen aan het carpoolsysteem van de organisatie. Vanwege de mogelijkheid voor medewerkers om met elkaar te netwerken en te brainstormen terwijl zij in de auto zitten, zijn zij beter geïnformeerd en voelen zij zich meer betrokken bij hun collega's.


Online registratie en uitvoeren carpoolsysteem

De app is voor organisaties beschikbaar via zowel mobile devices, het internet als kalendertoepassingen. Dit draagt bij aan de wens om met TwoGo zoveel mogelijk medewerkers te bereiken en over te halen om te carpoolen. Zodra een bedrijf de app gaat gebruiken, kunnen medewerkers zich online inschrijven. Hierbij geven zij hun persoonlijke voorkeuren aan, zoals de afstand, timing naar en van het werk en de bereidheid om mensen buiten de gebruikelijke route op te halen. Op basis van deze informatie koppelt TwoGo automatisch medewerkers aan elkaar. Vervolgens plant de app de reizen direct in en communiceert dit richting alle partijen via e-mail of SMS.

TwoGo is gericht op bedrijven van elke omvang. Om meer mensen te laten participeren aan het carpoolsysteem, hebben organisaties de keuze om hun werknemers te laten carpoolen met werknemers van organisaties in de directe omgeving die ook TwoGo gebruiken. In tegenstelling tot wat er op de huidige markt verkrijgbaar is op dit gebied, werkt TwoGo met elke iCal-compatibele kalenderapplicatie, zoals Microsoft Outlook, Lotus Notes of Google. Dit stelt gebruikers in staat om ritten binnen hun dagelijkse werkschema in te plannen en te wijzigen. TwoGo wordt ondersteund door HERE, de routeplanner-app van Nokia. Deze dienst levert kaart- en locatieoverzichten verspreid over meerdere schermen en beheersystemen.

Duurzaam en kostenbesparend

Organisaties die zich inzetten voor duurzaam ondernemen, willen waarde creëren terwijl de milieu-impact beperkt blijft. TwoGo helpt deze bedrijven op eenvoudige en efficiënte wijze hun doelstellingen te bereiken. De oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om duurzaamheid te combineren met kostenreducties.

"Met TwoGo by SAP combineren we de technologieën die we in huis hebben op het gebied van mobility en cloud. De carpool-oplossing biedt direct economische, ecologische en sociale voordelen", zegt Mark Raben, director innovation & product strategy bij SAP Nederland. "We verwachten hierdoor dat TwoGo niet alleen mensen en organisaties helpt bij het besparen van kosten en bij het reduceren van de uitstoot van uitlaatgassen, maar ook om mensen nauwer met elkaar in contact te brengen. De applicatie is speciaal rond medewerkers ontwikkeld om de meest effectieve, intuïtieve en aantrekkelijke ervaring mogelijk te maken."

TwoGo is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans en Frans. Het is geschikt voor internationale tijdzones, kaarten en meeteenheden. De mobiele app voorziet beheerders ook van rapporten over de pendelritten, trends en gewoontes van werknemers.

Bekijk onderstaande video voor meer inzicht in de app: Overview: TwoGo by SAP.Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 232.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.
Publicatiedatum: