Initiatief in Opper-Oostenrijk voor meer bio in schoolkeukens

In de provincie Opper-Oostenrijk is een initiatief gelanceerd voor meer biologisch in de grootkeukens, zo meldt Regionews.at. Het gaat om allerlei scholen, variërend van kleuterschool tot agrarisch beroepsonderwijs en de technische school. Momenteel zijn er 79 scholen in de staat met het label 'Gesunde Schule'. Tegen 2020 wil de regionale minister Doris Hummer dat dit aantal op 200 staat.

"Veel kinderen eten in de schoolkantine regelmatig een warme lunch. De schoolkeukens hebben een belangrijke voorbeeldfunctie en hiermee kunnen we ervoor zorgen dat kinderen en jongeren gezond en voedzaam voedsel kunnen eten", reageert Max Hiegelsberger van de landbouwraad.


Van links naar rechts: regionale minister Doris Hummer, Susanne Maier van Bio Austria, Max Hiegelsberger en Maria Wageneder.

Sinds 2007 is het aantal biologische boeren in Opper-Oostenrijk met 19% toegenomen tot ongeveer 4000 bedrijven. Daarmee is 11% van de boeren dus in de biologische branche actief.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.