Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Samen kunnen we producten en kennis professioneel in de markt zetten"

Succesvolle samenwerking Soyuco en TradeMax Wolf

Tholen - Afgelopen maart plaatste Soyuco een oproep in Biojournaal voor nieuwe leveranciers. Binnen vier dagen na de plaatsing van dit artikel had een nieuwe handelspartner zich gemeld: TradeMax Wolf te Veghel. Jean Waucomont van Soyuco: "Samen kunnen we de producten en kennis professioneel in de markt zetten."

Sinds april werkt Soyuco samen met TradeMax. Deze firma bestaat volgend jaar 100 jaar en is begonnen met de handel in gebruikte jute zakken: 100 jaar duurzaamheid door recycling. Tegenwoordig is de handel in nieuwe en gebruikte jute zakken nog steeds een groot deel van dit bedrijf. Aardappelzakken en mosselen worden in food-grade jute zakken verpakt voor opslag en transport. De samenwerking met TradeMax levert voor beide bedrijven voordelen op: TradeMax verzorgt de logistiek (transport, opslag) en Soyuco levert expertise in jute geotextiel.


Producten in de opslag van TradeMax

Jean: "Enkele jaren geleden heeft Trademax geprobeerd om jute geotextiel in Nederland op de markt te brengen. De tijd was er toen nog niet rijp voor en ze hadden niet de expertise in huis die voor deze producten nodig is. Nu werken ze samen met ons en kunnen we de producten en de kennis professioneel in de markt zetten."

Toepassingen

Jute geotextiel wordt meer en meer bekend in Nederland. Het Innovatiecentrum voor Duurzaam Bouwen in Rotterdam heeft in juli een duurzame groene parkeerplaats aangelegd met beroostering van TONN en R+ geïmpregneerd jute geotextiel van Soyuco". "De drie bedrijven hebben zelf de parkeerplaatsen aangelegd. Naar aanleiding van deze primeur is er veel aandacht voor geweest in de media. TONN is nu kennispartner van Soyuco. Dit houdt in dat we kennis over het jute geotextiel zoals materiaaleigenschappen, toepassingen en instructies voor de aanleg delen."
 


Recent is er in Tuil bij IT bedrijf Red Hot Minute een groot parkeerterrein tegen een dijk aangelegd volgens het concept van TONN, met R+ geotextiel vilt van Soyuco. Remco van der Meulen (TONN): "Dijken zijn erg kwetsbaar. Vanwege milieuwetgeving en behoud van de integriteit van de dijk kon op dit terrein geen conventionele verharding worden aangelegd. Ons systeem van beroostering heeft een zeer hoge draagkracht terwijl afwatering en drainage mogelijk blijven. Dankzij het geïmpregneerde jute geotextiel van Soyuco wordt een deel van de neerslag gebufferd, terwijl tegelijkertijd de groei van het wortelsysteem van het gras gestimuleerd wordt. Een stabiele, gezonde dijk is essentieel. Door een snelle doorworteling wordt de dijk beschermd."Het jute naaldvilt dat Soyuco levert bestaat voor 50 % uit gerecyclede jute en voor 50 % uit nieuwe jute. Hierdoor is een extra slag in duurzaamheid gemaakt. Jean: "Jute is een natuurlijke vezel en het geotextiel is dan ook volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Hetzelfde geldt voor de gepatenteerde R+ impregnering op basis van een biologische hars. Bij aanleg biedt het geotextiel houvast en fungeert het als een vochtbuffer voor de plantenwortels. Na afbraak wordt het geotextiel humus (compost), waarbij de bodemstructuur (permeabiliteit) verbeterd wordt. Tevens fungeert het geotextiel dan als voedsel voor de planten die er op groeien."


Transparant

Soyuco wil de productketen zo inzichtelijk mogelijk maken. "We willen voorop lopen in ketentransparantie en een voorbeeld geven van een duurzame bedrijfsvoering. Het jute geotextiel wordt in Europa geproduceerd. Dat betekent geen kinderarbeid bij de productie van de weefsels en relatief snelle levertijden. Daarnaast hebben we ook een leverancier in India die zeer uitgebreid gecertificeerd is, onder andere IMO en FLO-CERT. Deze Fair Trade certificeringen garanderen dat er geen gedwongen arbeid of kinderarbeid in de fabrieken plaatsvindt."

Voor meer informatie:

Jean Waucomont
Soyuco
[email protected]
www.soyuco.nl