"Verser dan producten van de supermarkt"

The Beebox: bezorgservice van lokaal en bio-voedsel in Hilversum, Baarn en Laren

Een groep samenwerkende boeren uit de regio Hilversum heeft samen met Thegreenbee een aan huis bezorgservice voor lokaal voedsel opgezet, onder de naam The Beebox. Het gaat om een abonnementsysteem waarbij leden wekelijks een krat met lokaal en biologisch voedsel aan huis krijgen bezorgd in de regio Hilversum, Baarn en Laren.

De aangesloten leden krijgen een gevulde box thuis afgeleverd. Jon Hilbrants van Thegreenbee vertelt enthousiast dat in de eerste week van oktober de eerste kratten zijn afgeleverd in Hilversum en per november ook in Laren worden afgeleverd. "De producten in de box zijn verser dan producten van de supermarkt en het kost de leden van de abonnementservice minder of evenveel als producten bij de supermarkt en speciaalzaak."

Jon Hilbrants is blij met de start van de bezorgservice in Laren. "Hiermee kunnen we de band tussen het lokale voedselaanbod en de burger herstellen. Vroeger was het normaal om bij de boer producten te halen." Hilbrants vindt dat de boeren in het huidige systeem waarbij boeren aan supermarkten leveren, geen eerlijke boterham kunnen verdienen. "Ik vind dat boeren vaak onder de kostprijs moeten leveren. En wil graag grote groepen consumenten verbinden aan de boer. Wanneer de boeren meer verdienen met hun producten hebben ze ook meer mogelijkheden om hun bedrijf duurzaam te ontwikkelen. De consument eet goedkoper en verser en weet waar het product vandaan komt. Door je voedsel lokaal te kopen stimuleer je de lokale economie en wordt de boer gestimuleerd om met meer variatie te gaan verbouwen."Hilbrants: "De boeren brengen hun producten naar de loods waar de kratten worden samengesteld en daarna rechtstreeks bij de consument worden afgeleverd. Met deze bezorgservice worden de producten ook slechts over een minimaal aantal kilometers vervoerd wat positief bijdraagt aan het milieu. Hilbrants is verantwoordelijk voor The Beebox in Hilversum, Laren en Baarn als rayonmanager Niemand is uit op extreme winst. De inkomsten worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt loon naar werken en kan een eerlijke boterham verdienen. Thegreenbee begon in 2010 met een website waarop lokale boeren zich konden presenteren. Mensen konden zich via de website met lokale boeren verbinden. In het netwerk zitten inmiddels 1400 boeren uit heel Nederland."

Een Beebox wordt gevuld met lokale en bij voorkeur biologische producten. De inhoud komt van de samenwerkende boeren uit de regio. De boxen woorden gevuld met groente, fruit, aardappelen, sap, jams, eieren en andere lekkernijen. Groente en fruit in de box zijn seizoensgebonden. De samenstelling van de box kan aangepast worden op de grootte van het gezin. Bovendien kan gekozen worden tussen basisvulling en uitgebreide vulling.

Voor meer informatie: www.thegreenbee.nl/beebox. Klanten kunnen direct bestellen op www.thebeebox.nl.

Bron: Dichtbij - 't Gooi

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven