Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tien bedrijven krijgen award voor hun toewijding aan bio-katoen

Textile Exchange, de non-profit organisatie die zich inzet voor het versnellen van duurzame praktijken in de textielindustrie, heeft tien bedrijven beloond met een 'Future Shaper'-award. Dit als erkenning voor hun inzet voor biologische katoen en de algehele duurzaamheid van de textielindustrie.

De tien merken en retailers kregen de allereerste Future Shaper Awards uitgereikt tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van Textile Exchange. Dit vond plaats op de 2012 Sustainable Textiles Conference in Hong Kong op 4 oktober.De bedrijven die een award gekregen hebben zijn: Anvil Knitwear (Verenigde Staten), C&A (Duitsland/Belgiƫ), Dibella (Nederland), Ethicus (India), Gossypium (Verenigd Koninkrijk), H&M (Zweden), Hess Natur (Duitsland), Nike (Verenigde Staten), Pagagonia (Verenigde Staten) en Veja (Frankrijk).

De winnende bedrijven produceren zeer variabele producten, variƫrend van sportkleding tot beddengoed. Elk bedrijf is door de jaren heen meer en meer biologisch katoen gaan gebruiken en heeft als doel om dit in de toekomst nog verder te laten toenemen.

De 10 'Future Shapers' worden beschreven in een uniek boek dat gepubliceerd is om de tiende verjaardag van Textile Exchange te vieren. Dit boek is verkrijgbaar voor 19,50 dollar.

Bron: Fibre2fashion.com
Publicatiedatum: