Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heeft UMEF-certificaat behaald

Boerenrock is het duurzaamste pop-rock-crossfestival

Het festival Boerenrock heeft als eerste festival in Nederland het UMEF-certificaat behaald, omdat het milieu zo weinig mogelijk wordt belast. Daarmee is het jaarlijkse festijn, dat wordt gehouden van 23 tot en met 26 augustus, het duurzaamste pop-rock-crossfestival.

Zo wordt er bijvoorbeeld bijna overal LED-verlichting toegepast en de bezoekers uit de regio kunnen met speciale 'schone' bussen komen. Ook wordt de CO2-uitstoot, veroorzaakt door de spektakelraces, helemaal gecompenseerd.

Boerenrock bestuurslid René Boiten: 'De inzet van Boerenrock richting duurzaamheid past bij deze tijd en ook helemaal bij de slag die de agrarische sector maakt. Die wordt in hoog tempo steeds groener, steeds duurzamer. Steeds milieubewuster. Agrarische bedrijven krijgen ook steeds meer een dubbelrol: die van grondstoffen- en voedselproducent en die van groene energieleverancier.'

Ook de gemeente Borger-Odoorn is blij met de instelling van Boerenrock. 'Dat een groot evenement zich zo intensief inzet voor duurzaamheid en het reduceren van CO2-uitstoot stellen wij zeer op prijs.'

Lees meer over het festival Boerenrock op de website www.boerenrockfestival.nl.

Bron: Drenthejournaal.nl
Publicatiedatum: