Palm Leather Resort Sandals wint The Green Design Competition

Tijdens de opening van The Green Collective Exposition is Tjeerd Veenhoven uitgeroepen tot winnaar van The Green Design Competition. De Nederlandse ondernemer produceert slippers van palmbad - een biologisch afbreekbaar materiaal. De jury noemt de Palm Leather Resort Sandals "een perfect voorbeeld van hoe je een ecologische economie creëert". De prijs is goed voor een bedrag van 25.000 euro.

The Green Collective is een initiatief van Amsterdam Fashion Week (AFW), mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in samenwerking met Dutch Design Week en het Nederlands Architectuurinstituut. Voorlopig zal er geen nieuwe editie van de groene modewedstrijd The Green Fashion Competition plaatsvinden. Volgens Bart Maussen, mede-eigenaar van de Amsterdam Fashion Week (AFW), is er een gebrek aan subsidie. Afgelopen januari kwam Studio Jux nog als grote winnaar uit de bus.

Bron: FashionUnited

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.