Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

H&M in 'Best Global Green Brands'-lijst

Vooral automerken als Toyota en Honda staan hoog genoteerd in de 'Best Global Green Brands'-lijst. In de lijst staan niet per se bedrijven die daadwerkelijk veel doen aan duurzaamheid, maar bedrijven die het in de ogen van consumenten goed doen.

H&M is nieuw in de top vijftig, die is samengesteld door het bedrijf Interbrand, dat gespecialiseerd is in branding. Het Zweedse concern is tevens het enige modebedrijf in de lijst, en staat op plaats 46.

Het modebedrijf gebruikt sinds 2004 biologisch katoen. Vanaf 2007 biedt H&M kleding aan die gemaakt is van 100 procent biologisch katoen, en mode-items die voor de helft gemaakt zijn van duurzame materialen. In 2007 was H&M de nummer één in de wereld op het gebied van verkoop van kleding van gecertificeerd biologisch katoen, volgens Textile Exchange, een organisatie die zich inzet voor de productie van bio-katoen.

Bron: FashionUnited
Publicatiedatum: