Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BEUC waarschuwt:

"Te veel schadelijke en giftige stoffen in EK-shirts"

De Oranje-spelers lopen in een giftig voetbalshirt rond op het EK. Althans, dat beweert het BEUC. In diverse shirts zitten schadelijke en giftige stoffen. Er zijn negen officiƫle EURO 2012-shirts getest. Alle shirts blijken zorgwekkende niveaus van chemische inhoud te bevatten. In zes van de negen geteste shirts werd lood aangetroffen. In de shirts van Spanje en Duitsland zit zelfs een hoger niveau aan lood dan dat is toegestaan in kinderproducten.

Van Persie, Ronaldo en hun teamgenoten uit Nederland en Portugal zullen spelen in shirts die teveel nikkel bevatten. In het shirt van gastland Polen zit een te hoog gehalte aan 'organotin-verbinding', dat gebruikt wordt om zweetgeur te voorkomen. Organotin kan giftig zijn voor het zenuwstelsel.

Er er is nonylphenol aangetroffen in de shirts van Spanje en Italiƫ. Deze stof is zelfs verbannen uit afvalwater, omdat het schadelijke gevolgen heeft voor het milieu.

Publicatiedatum: