Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
QR-bordjes scannen voor informatie

Geslaagde eerste FoodonFoot-expeditie op interactief boerderijpad

Samen met sponsors en klanten wandelden Henk Venner en Wethouder Joeri Minses zaterdag 2 juni jongstleden de eerste FoodonFoot-expeditie. Met een heerlijk zonnetje werd genoten van de Black Angus koeien, met een pasgeboren kalfje, de schapen, het bos en het fraaie beeklandschap. Het pad eindigde na een bezoek aan de hoogstamboomgaard bij de moestuin en de uitloop van de scharrelvarkens. Met een buffet van seizoensproducten werd achteraf nog eens geproefd van de boerderij.FoodonFoot-expeditie is een initiatief van Landgoed Heijerhof in samenwerking met Bezoekerscentrum Leudal en Bosgroep Zuid. De gemeente Leudal heeft Foodonfoot gesteund. De expeditie is onder andere bedoeld voor leerlingen van basisscholen. Met een smartphone of tablet kunnen QR-bordjes worden gescand. Via internet krijgt men informatie over landbouw, voedsel en natuur. Ook worden en opdrachten gegeven en zijn er filmpjes te zien. Onderweg kunnen eetbare planten worden verzameld. Een expeditie kan worden afgesloten met een proeverij of workshop.

Het pad is onderdeel van Biologisch Landgoed Heijerhof en overdag vrij toegankelijk.
Het project is een groeiproject. Dankzij de achterliggende software is het mogelijk in te spelen op het seizoen, de doelgroep en verschillende thema's. Met een druk op de knop kan een nieuwe expeditie worden geladen. Een eerste voorbeeld hiervan wordt geopend op de open dag op 24 juni aanstaande Dan zal een speciale expeditie worden gepresenteerd met als thema biologische landbouw. Landgoed Heijerhof ligt aan de Beekkant te Baexem.

Voor meer informatie: www.heijerhof.nl en www.foodonfoot.nl
Publicatiedatum: