Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

iPhone-applicatie verandert mobieltje in lichtbesparingsmeter

De iPhone gebruiken om de lichtsterkte in huis te meten en daarna te horen hoeveel geld je kunt besparen. En met welke energiezuinige lampen. Dankzij de gratis applicatie van verlichtingsfabrikant Megaman kunnen mensen met hun mobieltje hun energierekening terugbrengen en tegelijk het milieu sparen.

Megaman is het eerste bedrijf ter wereld dat een dergelijke mobiele verlichtings-app op de markt brengt. Hij is gratis te downloaden via haar website of de App Store. Dankzij drie eenvoudige functies verandert het mobieltje in een soort lichtbesparingsmeter.

De applicatie gebruikt de camera als Luxmeter om de helderheid en de lichtsterkte te meten en te beoordelen in de woonkamer, de keuken, badkamer, kantoor, restaurant of school. Afhankelijk van de functie geeft de telefoon daarop een verlichtingsadvies.

Via de camera kan met de lampzoeker ook een foto gemaakt worden van de huidige lamp. Het programma scant en herkent die lamp en geeft daarna een advies om die te vervangen door een energiezuinige LED of CFL lamp.
Een derde handigheidje is de calculator die de energiebesparing uitrekent. Door simpelweg het aantal lampen en de tijd dat ze branden in te voeren, rekent de app uit hoeveel geld en elektriciteit je kunt besparen door over te schakelen op energiezuinige lampen. Ook geeft hij de bespaarde uitstoot aan CO2 weer.

"Op deze manier laten we mensen zelf ontdekken hoe ze energie kunnen besparen en geld kunnen verdienen. Energiebesparing is onze business en op deze manier tonen we de consument dat hij kan profiteren van alternatieve verlichting", stelt Rolf H. Ibsen van Megaman. "Je kunt ook zeggen: haal meer uit je iPhone door er geld mee te verdienen."

Megaman heeft de app al gelanceerd op beurzen en kreeg tot nu toe louter enthousiaste reacties. Veel klanten en relaties gebruiken hem al. Daarom wordt hij nu wereldwijd gelanceerd.

Klik hier
voor meer informatie.

Bron: EZPress
Publicatiedatum: