Granaatappelteler uit Turkije favoriet bij Nederlandse Weleda-fans

Weleda is jarig. Deze maand viert het groenste merk van Nederland haar negentigjarig bestaan. Om haar telers te bedanken reikt Weleda in het kader van dit jubileum een stimuleringsprijs uit. Met een overweldigende meerderheid van duizenden stemmers won het Turkse granaatappelproject een prijs van 10.000 euro. Marjolein Boeckhorst is de gelukkige winnares die dankzij haar motivatie een reis wint naar het land van het winnende project. "Ik geniet van de geur en de goede eigenschappen van het product in de wetenschap dat het goed is voor mezelf, voor de mensen die de grondstoffen verbouwen én voor de wereld", aldus Marjolein.

Duurzame teelt

De samenwerking tussen de teler in Turkije en Weleda heeft geleid tot duurzame landbouw, gegarandeerde levering, stabiele prijzen en biologische granaatappelolie van hoge kwaliteit: een win-win situatie voor alle betrokkenen. De boeren produceren ongeveer twee ton granaatappelolie voor Weleda op 1000 hectare grond. Duurzaamheid zit verweven in het gehele project. De olie uit de granaatappelpitten bevat veel essentiële, onverzadigde vetzuren en heeft daardoor hoge antioxidatieve eigenschappen. Dit bevordert regeneratie van de huid.


Granaatappelolie zit onder andere in Granaatappel Regeneratie Olie en in Granaatappel Verstevigende Dagcrème. "Deze nieuwe gezichtsverzorgingsproducten van Weleda zijn zeer geliefd, vandaar ook dat dit project waarschijnlijk de meeste stemmen heeft gekregen", aldus Susan Penninks van Weleda. "Daarnaast waren ook Lavendelproject in Moldavië en Amandelproject in Spanje erg populair. In het totaal hebben ruim 7000 mensen hun stem uitgebracht op www.weleda.nl."

De biologisch-dynamische tuin

Het telen van geneeskrachtige planten en de verwerking hiervan behoort sinds de oprichting tot één van de kernactiviteiten van Weleda. Een aantal Weleda-vestigingen heeft dan ook een eigen tuin. De grootste Weleda-tuin bevindt zich in Duitsland. Deze tuin is maar liefst twintig hectare groot en er groeien meer dan tweehonderd verschillende planten. In Nederland is ook een eigen biologisch-dynamische tuin voor de teelt van geneeskrachtige kruiden aanwezig. Hoofdtuinman Jan Graafland is verantwoordelijk voor de Nederlandse tuin. "We proberen op onze eigen manier met natuurlijke ingrediënten geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten te maken. Het draait om de individuele mens die wordt ondersteunt met de kracht uit de natuur."
 

Weleda voor iedereen

Of je nu van verfrissende of verwarmende verzorging houdt, of je nu een gezonde huid hebt of een huid die haar gezonde evenwicht probeert te hervinden, voor iedereen biedt Weleda puur natuurlijke producten die de eigen gezonde krachten van je lichaam ondersteunen en stimuleren. Dat blijft ook de komende 90 jaar zo. Het merk en het brede scala aan verzorgingsproducten zijn tijdloos en van hoge kwaliteit. De producten worden in Nederland verkocht door selectieve winkels zoals bij natuurvoedings- en gezondheidswinkels, drogisten en apotheken waarbij Weleda Partnerwinkels een ruimer assortiment hebben en extra advies kunnen geven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven