Oogstfeest op het nieuwe biologische Tuinpark Laakzijde in Amersfoort

Moestuinen, permacultuur, het buitenleven in Vathorst-Noord, dit is op zondag 25 september op Tuinpark Laakzijde te vinden. Amersfoorts nieuwste tuincomplex toont tijdens het oogstfeest hoe het in amper een halfjaar is gegroeid. Iedereen is welkom en wie wil kan meedoen aan de kookworkshop in de buitenlucht.

De laatste groenten en vruchten komen bij het afscheid van de zomer en begin van de herfst van het land af. Van 15:30 uur tot 19:30 uur kan iedereen de verschillende tuinen bekijken, uitleg krijgen over groenten en kruiden die er groeien, en even tussen de tuintjes zitten met koffie, thee of fris. Op Laakzijde is alles uiteraard biologisch en er is zelfs een permacultuurtuin. Een tuin waar, als een klein ecosysteem, uiteenlopende soms bijna vergeten groenten bij elkaar groeien, op diverse hoogtes. Deskundigen zijn aanwezig voor uitleg over deze mooie manier van tuinieren, die wereldwijd in opmars is.Ook is deze middag de bekende mandenvlechter van Hooglanderveen aanwezig, kunnen kinderen geschminkt worden en zijn er kleine hapjes. Bijzonder is de kookworkshop, met de Mobiele Keuken, waarbij deelnemers onder leiding van een chef-kok met producten van Tuinpark Laakzijde een diner bereiden. Opgave hiervoor is noodzakelijk, uiterlijk 17 september via activiteiten@laakzijde.nl. Deelname kost vijf euro (leden gratis).

Tuinpark Laakzijde is Amersfoorts jongste tuinvereniging, die in april startte met dertig tuinen, tussen weilanden aan de Laak bij Vathorst, tegenover het Kaipark (achter de nieuwe sluis). Er staan alweer aardig wat leden op een wachtlijst, maar nieuwe leden en geïnteresseerden zijn altijd van harte welkom.

Klik hier
voor meer informatie.

Bron: StadAmersfoort

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.