Aandacht voor echtheid bio-verzorgingsproducten tijdens de Organic Month

Ter gelegenheid van de Britse promotiemaand voor biologische producten, 'the Organic Month', geven experts in natuurlijk huidverzorging advies over hoe men er zeker van kan zijn dat een verzorgingsproduct daadwerkelijk 'groen' is. De Soil Association schat dat de Britse omzet van biologisch gecertificeerde gezondheids- en schoonheidsproducten vorig jaar met 23 procent gedaald is tot 27,7 miljoen pond.

Dat komt volgens de Shropshire Star omdat veel mensen producten kochten die bestempeld zijn als 'natuurlijk', maar niet daadwerkelijk gecertificeerd zijn.

"De term biologisch krijgt vaak een slechte reactie, want het wordt vaak gebruikt om de prijzen op te drijven en te profiteren van een gebrek aan kennis over een opkomende industrie", reageert Angela Young, zij is oprichter van 100% Organics.

Toch zegt ze dat eerlijk biologisch grote voordelen biedt. 'Na jaren van huidproblemen, ontdekte ik dat ik eigenlijk reageerde op de vele ingredi├źnten die in alledaagse verzorgingsproducten zitten. Sinds ik biologische producten gebruik is mijn huid enorm verbeterd. De experts zullen de komende tijd benadrukken dat klanten moeten kijken naar een certificaat van organisaties zoals de Soil Association, Ecocert en NaTrue.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.